Julförberedelser

Julen närmar sig skrämmande fort just nu. Det var väl lite optimistiskt utav mig att tro att jag skulle hinna få klart huset och fixa allt inför jul på 1 veckas tid när maken är på jobbet hela dagarna och jag ska ansvara för våra tre barn också under hela tiden. Men julen kommer oavsett vad jag har hunnit med att göra eller inte.

Vi har en lång tradition i vår familj att alltid hugga vår egen gran i skogen. Den kommer från min barndom ifrån början och det har varit något vi har försökt hålla vid liv under åren och traditionen har blivit allt viktigare sedan vi fick barnen också. De brukar tycka det är jätte roligt att ge sig ut och diskutera om granarna är för stora, för små, för vida, för smala, för krokiga osv. Dessutom är det ju extra roligt att driva lite med mor sin eftersom hon har sådana stora krav på granen. När vi nu skulle flytta till USA trodde jag att denna tradition skulle gå i ide några år men döm om min förvåning när det i USA fanns gott om ”tree farms” där man kunde få den ultimata upplevelsen med att hugga sin egen gran.

Dock visade det sig att man här hugger den redan vid thanksgiving för att sedan ta in den och klä den fint. Dessutom så har de den kvar ända fram tills Valentines day för att då klä om den till det. Ha ha ha tror inte att det finns några barr kvar efter så lång tid om de inte har några super träd här som behåller barren ända fram till midsommar eller nåt 😉

Men eftersom vi nu var så sena så hade de flesta tree farms stängt för säsongen när det var vår tid att ge oss ut i skogen. Vi hittade dock en som fortfarande hade några granar kvar. Så vi fick ta en tur med bilen i helgen till Crystal Creeks tree farm. Väl där var vi helt ensamma och den gamla mannen som ansvarade för farmen trodde nog vi var lite galna som skulle hugga en gran så här nära inpå julen.

image

 

image

 

Granarna såg väl något annorlunda ut här än vad vi var vana vid ifrån Sverige dessutom så var de flesta granarna redan huggna. Men barnen tog sitt uppdrag på fullaste allvar och gick igenom varenda gran nästan innan vi alla enades om vår blivande gran:

image

När det var dags att betala så visade det sig att man bara kunde betala kontant. Men de hade löst det fint genom en portabel uttagsautomat i en container mitt ute i skogen:

image

Allt här i USA är ju stort och jag är ju inte alltid glad i den stora bil som jag fick tilldelad att köra runt med här den första tiden men nu hade vi nytta av den. Hela vår 8 feet stora gran gick in i bilen utan problem! Sedan fick ta vägen förbi ”Home depot” som i Sverige närmast kan liknas med Bauhaus. Där fick vi tag i julgransfot och lite annat smått och gott. Julgranspyntet hade vi köpt dagen innan på Fred Mayer. När vi kom hem var maken tvungen att åka till jobbet men jag och barnen klarade det viktiga uppdraget med att klä granen utan några större bekymmer:

När väl granen var fixad var det bara till att börja fixa något att lägga under granen    Inte helt lätt att ordna med julklappar när barnen är med en hela tiden så jag fick ge mig iväg en kväll när de skulle gå och lägga sig och Robert hade kommit hem från jobbet. Tur att affärerna har öppet sent på kvällarna och en del dessutom dygnet runt 😊 På parkeringen körde denna lastbilen runt med julmusiken på högsta volym:

image

Hemma i huset har vi köpt några tomtar för att öka julstämningen. Dessutom hittade vi några julstjärnor och ljusstakar att sätta i fönstrena. Sist men inte minst fick vi ta på en cowboy snögubbe som numera lyser upp vår garageuppfart:

image

 

 

En dag när vi kom hem ifrån en av våra oändligt många shoppingrundor så möttes vi av snö på vår gata  vårt hus ligger halvvägs upp på ett berg så när det regnade i resten av Seattle så kom det snö uppe hos oss på Issaquah highlands. Snön var till barnens stora sorg borta redan dagen efter dock var jag ganska nöjd med det. Här har man nämligen inga vinterdäck på bilen och det är förvånansvärt stor skillnad att köra med sommardäck i snöslask.

image

När det gäller julmaten så är det inte heller helt lätt att få tag på allt. Barnen har gjort upp en lista på allt de önskar ha på julbordet. Jag tackar IKEA ödmjukast som hade typ hälften av hela listan på sin swedish foodmarket, resterande leta jag för fullt efter i alla mataffärerna men det är inte helt lätt att hitta hjorthornssalt, grahamsmjöl och rågsikt tex för att baka mormors tunnbröd 😊 Vi får väl se om ett par dagar hur jag lyckas med allt och hur det kommer att smaka.

Om jag inte hinner uppdatera er här innan så vill jag passa på att önska er alla en riktigt God Jul 🎅🏽

image

 

3 reaktioner på ”Julförberedelser

  1. Oh vad roligt att få följa ert äventyr 😊 låter ungefär så som man kan tänka sig att det är typ: ”extra allt” med tree farms, affärer öppna ungefär dygnet runt och gigantiska bilar 😉
    Önskar er nu en riktigt God Jul❤ med eller utan tunnbröd 😙 kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s