Vår lilla fisk…

Känns som det var länge sedan jag skrev en uppdatering om Lova vår lilla fisk. Eller ska vi vara ärliga så har jag ju varit dålig på att uppdatera bloggen överhuvudtaget 🙂

Vad händer då i Lovas liv? Jo hon är ju en hejare på att simma, hon går på simträning 5 gånger i veckan och tävlar hur ofta som helst känns det som och under denna säsongen så har hon än så länge inte tävlat en endaste gång utan att ha slagit minst 1 personrekord/tävling och säsongen startade i september så det är en ganska lång svit med personrekord hon har skaffat sig nu. Här i USA så har de vissa tider som de måste uppnå för att få delta i vissa tävlingar, de kallas antingen Silver-tider eller Guld-tider och är baserade på ålder och kön. Lova har guld-tider i nästan alla simsätt och distanser för 10-åriga tjejer men nu fyller hon ju 11 år om 2 veckor och då är det helt andra tider som behövs för att komma med i dessa tävlingarna till sommaren. Innan den senaste simtävlingen så berättade jag för henne att hon inte uppnår kriterierna att få tävla i sommar och hon blev så besviken och undrade hur mycket snabbare hon måste simma? Jag var inte helt säker men trodde det var ganska mycket snabbare och hon sa, ”då ska jag göra det mamma”. Hon slog 3 av 4 personrekord i den tävlingen och lyckades ta 3 silvertider för 11-12 åringar så nu får hon tävla även i sommar. Hon är så envis och målmedveten när hon har bestämt sig.

Varje månad så blir också en simmare i varje simgrupp utvald till ”swimmer of the month”. Det är en simmare med hög närvaro på träningar, positiv attityd, stark utvecklingskurva m.m. Denna säsongen har Lova blivit vald till ”swimmer of the month” två gånger av sin tränare!

 

I skolan har avslutningarna redan börjat ta fart.

Lova har gått i kören under denna terminen och de har haft träffar på morgonen innan skolan en gång i veckan, så den dagen börjar hon kl 8 istället för kl 9 på morgonen. Avslutningsuppvisningen skedde på PCMS (som är den middle school som Lova kommer gå på om något år) tillsammans med 2 andra elementary schools, Lovas skola är de med svart/vita kläder. Lova står på den allra bakersta raden, tredje ifrån vänster.

 

Lova har också varit med i skolans drama klubb och där har de övat på Dr Seuss, The Lorax och Lova hade en av de största rollerna som the young Once-ler. Hon arbetade hårt för att inte bara memorera sina repliker utan också hur hon skulle leverera vart och en av dem. Hon spelade in sig själv hemma många gånger bara för att se och lyssna fundera på vad hon kunde göra annorlunda. När det var dags för uppvisning så var hon väldigt nervös när hon gick hemifrån inför sista genrepet men det var inget vi såg något av när hon sen stod på scen och levererade för fullt på kvällen. Hon spelade ut till 100% med både kropp och själ vilket var så roligt att se, vi var så otroligt stolta över henne. Hon till och med berättade att det hade kommit fram elever dagen efter till henne i skolan som hon inte kände och som inte var med i drama klubben men som varit där och tittat på deras uppvisningen och sagt att de tyckte hon var så bra! Typiskt amerikanskt att faktiskt gå fram till någon du inte känner för att säga att hon har gjort något bra, men det är något av det bästa att bo här och det gjorde Lova så glad ❤

MVIMG_20190404_171150
Hela ensemblen

 

 

Som om det inte hade varit nog för Lova att memorera sånger till kören och repliker till dramat så lär de sig också att spela blockflöjt i fjärdeklass och denna veckan hade de också uppvisning på detta. Hon har nog lärt sig att spela ett 10-tal sånger tror jag på de här få månaderna som de har hållit på. Under uppvisningen ska sen alla fjärdeklassare spela tillsammans, vilket är ca:130st på Lovas skola. Min tanke innan var väl att har man inte huvudvärk innan så har man nog det garanterat när det är slut 😉 Men de överraskade även här och det var inte så många falska toner som genomljöd det hela.

IMG_7594
Lova och hennes två bästa vänner Kathy och Mikayah.

 

Sist men inte minst får jag ju inte glömt att Lova också har blivit en hejare på skidåkning. Hon provade ju åka utför första gången någonsin när vi flyttade hit för tre år sedan och första vintern blev det väl bara åkt ett par gånger. Men de senaste två säsongerna har vi verkligen statsat på att Lova ska lära sig åka ordentligt. Förra säsongen hyrde vi skidor för hela säsongen åt henne och inför denna säsongen köpte vi till och med ett sätt till henne. Hon har haft en skidlektion i veckan bägge säsongerna på vårt berg som vi har närmst oss, Snoqualmie Summit. Och detta året fick hon äntligen den pin som hon längtat så efter, ”parallell turns” dvs att hon har skidorna parallellt när hon svänger och inte gör några s.k. ”pizza svängar”. Och just nu är hon uppe i Whistler, Kanada och åker skidor med Robert och Hampus och vad jag förstått så hänger hon med bra i både blå och svarta backar.

En reaktion på ”Vår lilla fisk…

  1. Mycket fint skrivit,vi tycker du skall samla allt material för att skriva en bok om tiden i USA senare.vi saknar er.❤️❤️❤️❤️❤️

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s