Tennispremiär

Äntligen har Hampus haft sin efterlängtade tennispremiär. Vi har ju varit runt på flera olika tennisklubbar och hört oss för vad de kostar, hur ofta de tränar, vilka grupper de har och så har vi givetvis tittat runt på anläggningarna. Man kan ju sammanfatta det som så här: allt är mycket dyrare här än i Sverige och ingen anläggning kommer ens i närheten av den vi är vana med i Karlskrona. Men efter att ha pratat igenom det här hemma så beslutade vi gemensamt att vi börjar med att prova Robinswood tennis center. Det ligger i Bellevue vilket tar oss ca:20 min att köra till om det inte är trafikstockningar, vilket det är lite nu som då tyvärr. Vi blev rekommenderade denna tennisklubben efter att ha lagt ut frågan på en Facebook sida för Issaquah Highlands. Vi hade även sett lite om den innan när vi sökt på nätet och så.

image

Denna veckan hade de uttagningarna för de nya grupperna och alla nya fick provspela i team 1 i tisdags. Eftersom Robert jobbar konstant och uttagningarna började samma tid som Lova slutade skolan så fick jag åka ut till tennisklubben och lämna Hampus och sen åka för att hämta Lova. När jag kom tillbaka hade halva uttagningen redan passerat, tänk vad fort barnen växer! Hampus hade fått förklara själv både vem han var och en massa annat när jag kom dit, nyttigt för honom att märka att han klarar sig själv och oj vad fort han lär sig engelskan måste jag ju säga.

När jag kom dit så sökte tränaren upp mig, han sa att Hampus var för duktig för detta teamet, tränaren tyckte att han var för duktig även för team 2 så han ville att han skulle komma tillbaka dagen efter för att provspela i ”the tournamentsgroup”. Han sa också att det var ett krav att man var medlem i USTA för att spela i den gruppen och så var man tvungen att vara med i olika tournaments. USTA är väl Sveriges motsvarighet till tennisförbundet och tennislicensen som finns där. När kvällen kom och alla barn sov sött i sina sängar så fick jag sätta mig framför Ipaden och ansöka om medlemskap i USTA. Givetvis lyckades jag krångla till det både genom att betala dubbelt och så har jag fortfarande inte fått någon bekräftelse på varken medlemskapet, betalningen eller licensnumret! Suck, Amerika i ett nötskal, inget fungerar så smidigt och enkelt som det står att det ska göra.

image
Hampus gör reklam för KTK 😊

Nåväl ikväll (onsdag kväll) var det då dags för nästa provspelning. Denna gruppen höll en helt annan nivå kan man ju säga. Jag blev glad att se att de blandade både åldrar och kön på deltagarna precis som ”vi” gör i Karlskrona tennisklubb, de kör helt enkelt efter spelnivå så att det blir så optimal träning som möjligt. De varvade hela tiden rena tennisövningar med fysinslag och det var hög fart hela tiden. Snabba byten mellan planerna och i grupperna kändes det som. Hampus passade bra in i gruppen tyckte jag. Det jag såg och så som jag kunde bedöma det så var han varken bäst eller sämst i gruppen utan han låg någonstans i mitten tyckte jag.

Efter träningen kom tränaren än en gång ut och snackade med mig, Hampus hade klarat uttagningen och fick vara med gruppen. Riktigt roligt tycker jag och Hampus är hur nöjd som helst. Det blir nu då tennisträning för honom måndag, onsdag och fredag, och han tränar 1 h och 15 min varje gång vilket då innebär nästan 4 timmar tennis varje vecka. Så nu gäller det för honom att hitta någon att spela med på hemmaplan också så att han får lite mer matchträning så ska nog tennisbehovet mättas någorlunda.

För er därhemma då som undrar lite hur tennisen då är jämfört med i Sverige. Hampus tennisträning kostar 264 dollar (ca:2300kr) för 8  veckors träning i USA, i Sverige betalade vi 2680 kr för en hel terminsträning. Här tränar Hampus nästan 4 tim/vecka och i Sverige tränade han 6 tim/vecka. I Karlskrona som visserligen är en av Sveriges bästa tennisanläggningar så har vi 6 banor inomhus med utmärkta läktare för trötta mammor och småsyskon att sitta på och leka på under tiden som storebror spelar tennis. Här i Hampus nya tennisklubb så finns det 6 banor inomhus, eller 4 inomhus och 2 i ett sorts uppblåsbart tält som ser ut som en miniatyr av globen. Det finns ingen läktare utan den trötta mamman och de trötta småsyskonen får trängas med alla andra trötta tennis anhöriga ute i den smala korridoren som har ett fönster ut till alla banorna. Och igenom det fönstret så ser man ungefär 1 1/2 tennisbana. I Karlskrona har vi en ganska välsorterad tennis shop på klubben som i det närmaste är en jättebutik om man jämför med de tennis shoppar som har funnits på de tennisklubbarna som vi har varit på här i USA. Här finns det 3-4 olika sorters rack, 1 tennisväska och några klubb t-shirts i shoppen ungefär. I Karlskrona har vi också en väldigt välsorterad cafeteria med det mesta i mat och dryckesväg, här kan man visserligen köpa tennispasta (pasta formad som tennisrack) men du får koka upp den själv när du kommer hem. Nu har jag inte hunnit sätta mig in i tennistävlingarna här så jättemycket men vi är ju vana ifrån Sverige att behöva köra land och rike runt för att Hampus ska tävla men här verkar det som att vi har oändligt många tävlingar att välja mellan bara i och runt Seattles närhet. Och så måste jag ju också säga att vi ofta har klagat i Karlskrona på parkeringssituationen och trafiksituationen runt Arena Rosenholm när KHK har någon av alla sina hemmamatcher, sluta med det!!! Herregud när man ska ta sig hem efter träningen här kl 17 eller 18 på kvällen så är det som att köra flera mil igenom 10 av KHK´s hemmamatcher. Vår 20 min bilväg tar minst 1 timme att köra hem.

En reaktion på ”Tennispremiär

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s