Sommaren

Ojdå vad tiden har flugit iväg. Sommaren kom och därmed sommarlov för barnen, de hade längtat ett tag till att få en paus ifrån skolan och så var den då där. De svenska fina skolavslutningarna med sång och fest existerade inte här utan de gick i skolan som vanligt men slutade lite tidigare sista dagen sen var sommarlovet igång.

image
Sommarlov!

Mormor och morfar hade kommit på besök ifrån Sverige redan veckan innan skolan slutade och de var här i nästan 1 månads tid. Tiden flög iväg och det var så mycket som vi ville visa dem men inte hann med.

image
Ett kärt återseende!

Dock gjorde vi en hel del under deras tid här och vår största utflykt varade ju i 8 dagar och då flög vi till San Fransisco, hyrde bil där och efter ett par dagar där åkte vi längs den legendariska vägen Highway 1 ner till Los Angeles där vi spenderade några dagar innan vi flög hemåt igen.

image
Vår ”lilla” hyrbil 😉
IMG_0554
Alcatraz

San Fransisco:

Längs med Highway 1:

Los Angeles:

Santa Monica beach:

Baywatch 🙂

Resten av tiden spenderade vi i och runt Seattle området med turistande såsom Space Needle, hiking, botaniska trädgården, Zoo, Deception Pass, parkhäng mm.

Bellevue botaniska trädgården:

Bärplockning och saft/sylt tillverkning:

Jag passade också på att dela lite på barnen när jag hade barnvakt tillgänglig. Lova följde med mig och fick pedikyr och manikyr en dag och så gick vi på bio också 🙂

Även jag och Robert passade på att få lite egentid, vi besteg Rattlesnake ledge en dag och så gick vi på datenights.

Tiden går ju alldeles för fort när man har roligt så alldeles för fort var det dags att säga hejdå. Jag hade fasat för detta farväl lika mycket som jag hade sett fram emot att de skulle komma och hälsa på. Detta är helt klart en av de största nackdelarna med att bo här! Tiden rinner ju på som vanligt med alla måsten här precis som de gör för alla där hemma men just när man tvingas säga hejdå och inser att det tar så lång tid innan vi ses nästa gång så känns det helt fruktansvärt och man undrar ju varför vi gör detta vid sådan tillfällen.

Men så kommer vardagen på nytt och tiden rinner iväg och minnena av de jobbiga stunderna bleknar och det är de ljusa minnena som lyser starkast. Kort efter att Mormor och morfar lämnat oss så fick vi nytt besök ifrån Sverige. Denna gången kom Björn, Maria, Hannah och William, våra goda vänner och grannar ifrån Sverige och Lovas bästa kompis! Hela turist karusellen tog ett varv till och vädret blev allt bättre. Vi tog ett nytt varv inne i Seattle downtown med SpaceNeedle, Pike Market, the first Starbucks och Riding the ducks. Vi besökte också Museum of flight, en drös olika parker, zoo och sen åkte vi på valsafari och fick se Orcas (späckhuggare) ute i det vilda precis utanför kusten till Canada, så häftigt!

Riding the duck:

Valsafari:

Museum of flight:

Hannah passade också på att fylla 8 år när de var här hos oss på besök och det firade vi på amerikanskt vis med mycket ballonger och besök på Chuck e cheese, som är ett typiskt kalas ställe med en massa roliga spel.

En och annan utflykt har vi hunnit med mellan besöken också med bara vår familj såsom Leavenworth som är en liten by uppe i bergen. När man kommer hit känns det som att komma till alperna och Österrike.

Robert har också hunnit med att inkassera sin födelsedagspresent, paragliding ifrån Tiger Mountain:

Jag tog också med mig barnen en dag för att paddla kanot i Lake Washington, där fick vi se gott om fåglar men också sköldpaddor som bor där!

Sommarlovet är ju inte riktigt slut ännu, här börjar skolan igen den 1 september. Barnen ser lite fram emot detta men de vill gärna hänga sig kvar vid sommarlovet ett tag till, själv så längtar jag efter att få det lite lugnare på dagarna när de stora barnen är i skolan. Förberedelserna har iallafall dragit igång, en hel drös med papper har fyllts i för att anmäla sig till det nya läsåret och för att barnen ska få följa med på fieldtrips, delta i gymnastik osv. Samhället är ju väldigt duktiga här på att friskrova sig ifrån allt ansvar för eventuella olyckor som kan ske under skoltid, allt för att de inte ska bli stämda om något skulle hända. Hampus måste också genomgå en ny läkarundersökning för att få vara med på idrotten efter skolan och nu i höst ska han börja spela softball, det ska bli spännande att se hur det går till! Mycket nytt att lära sig och nya idrotter att utöva vilket ju är en del i vårt äventyr här borta 🙂

image
En del av alla de papper som har fyllts i inför skolstart!

2 reaktioner på ”Sommaren

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s