Middle school graduation

Då var tiden inne för Hampus att sluta på Middle School och efter sommaren så börjar han på High School, det känns som att han växer ifrån oss vår lille pojke 😉

Här har de ju inte skolavslutningar på samma vis som i Sverige och det är ju något man kan sakna, alla blommorna, att få höra ”den blomstertid nu kommer” och se barnens uppträdanden av olika slag. Men nu fick vi en inbjudan till att få närvara vid Hampus graduation, detta är inte sista dagen i skolan utan det är när det är ungefär en vecka kvar på skolan. Precis som allting annat så får man oftast ett ganska detaljerat tidsschema vilket också sedan oftast följs ganska på pricken kan jag meddela.

Kl 13.00 Är vi tillåtna att gå in på skolan

13.20 öppnar de gymnastiksalen där ceremonin ska vara

13.40 börjar ceremonin osv.

De är lite drygt 300 åttondeklassare som ska gradueras och slussas vidare till nästa skola så det är ganska många förväntansfulla föräldrar och en och annan mor och far förälder har slunkit in i salen också fastän de uttryckligen har gått ut med reglerna innan att det får vara max 2 besökare per elev pga platsbristen. Men efter lite pusslande fick de till slut in alla på läktarna och ceremonin startade på minuten enligt planen. Det var flera av eleverna som höll tal och det må jag säga att de var riktigt duktiga på att tala och de hade skrivit superfina och inspirerande tal, lite som på amerikanska filmer 🙂 Givetvis sjöng alla nationalsången vilket alltid blir väldigt stämningsfullt och så blev alla eleverna uppropade och fick gå upp genom salen av eleverna fram till rektorn och få sitt diplom och under tiden de går igenom salen så visades ett bildspel på storbildsskärmen med bilder ifrån när de var små och ifrån nutiden. Detta tog sin tid eftersom de som sagt är lite drygt 300 elever som ska vandra gången upp. Efter ceremonin så bjöds det på fika och lite mingel utomhus.

IMG_5916
Hampus och hans kompis Bas
image1
Hampus bild på storbildsskärmen under tiden han gick fram och hämtade sitt diplom.
IMG_7214
Hampus med sina kompisar Aryan och Arpan.

Sista dagen i skolan har de en ”End of the year assembly” då samlas alla eleverna och personalen på skolan i gymnastiksalen för en avslutning, där delas det ut olika priser relaterat till prestationer under året som gått. Vi fick ett email en vecka innan att Hampus skulle få ett hemligt pris under denna samling och att vi som föräldrar därmed var inbjudna, jag ville ju inte missa detta unika tillfälle att få se hur det går till på samlingarna och givetvis också få bevittna när Hampus skulle få sitt pris. Eftersom det var en hemlighet så fick jag inte berätta något om att jag var inbjuden eller att jag skulle närvara under samlingen så Hampus åkte till skolan som vanligt med bussen på morgonen och jag följde efter en kort stund senare i bilen. När jag kom till skolan fick jag som man alltid får göra när man ska gå in på en skola signa in mig på en lista på kontoret med namn tidpunkt och orsak till varför jag går in på skolan. Sen fick jag åter igen slå mig ner i gymnastiksalen och vänta in alla eleverna som kom in kort därefter, snacka om en förvånad Hampus når han upptäckte mamma på första parkett när han kom in i salen 😉

Efter att många olika priser hade delats ut för bästa prestation i Math, Language art, Science, Spanish, Chinese, Social Studies, PE, Team Sports, Technology, Video production, Orchestra, Band, Choir m.m. Var det dags att dela ut pris till årets HEROES. Det delades ut ett HEROES pris till en i åk 6 och en i åk 7 och sen delades HEROES upp i åk 8 i de olika beståndsdelarna och Hampus fick priset för det andra E:et som stod för ”Equality” med motiveringen att han får alla att känna sig välkomna. Vi blev väldigt stolt över honom och tyckte det var ett väldigt fint pris han vann.

Sen måste jag avsluta detta inlägg med lite rent amerikanskt skryt 😉 Vi flyttade hit för 1 1/2 år sedan och Hampus har haft det jobbigt i skolan, han kämpade hårt redan i Sverige för att hänga med men här har han dessutom fått all undervisning på engelska. Jag som alltid har gillat matte och har läst upp till det som kallades MaD (i Sverige när jag gick i skolan) med högsta betyg har inte en chans att hjälpa honom när matten här både är avancerad och på engelska, likaså i många av de andra ämnena är engelskan svår men Hampus har lärt sig fort och kämpat oerhört hårt och nu har han gått ut ifrån Middle School med bara A och B i betyg i alla ämnen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s