Och så var julen över…

Julen kom fort och var över lika fort igen kändes det som. Juldagen gick nästan som vi hade planerat. Barnen vaknade tidigt och vi gick alla upp kl 6.00 för att undersöka vad tomten hade lämnat under granen. Barnen var lyckliga och slet upp paketen, det märks att de inte har haft några leksaker här att leka med för de satte igång direkt och lekte för fullt med alla nya saker.

När den värsta pakethysterin hade lagt sig så intogs frukosten. Efter frukosten fortsatte barnen att roa sig med alla nya saker som de fått. Vid lunchtid så var det dags för oss att åka hem till en jobbarkompis till Robert, det är en familj som kommer från Ryssland men som har bott i USA i över 15 år nu, de har 2 pojkar (12 och 15 år gamla). De bor inte så långt ifrån oss (kanske 1 km bort), och de ska resa till San Francisco i en vecka på lite semester. Där blev vi bjudna på lite kaffe och kaka och så fick jag instruktioner om hur deras gran ska vattnas varannan dag och hur jag skulle ta mig in och ut ur huset osv. De bor i ett så kallat ”townhouse” det är ett sorts parhus med flera våningar, jag tror de har 3 våningar i sitt hus, jag var bara på våningen med kök och vardagsrum men det kändes inte så stort just där iallafall. Anna som frun heter var jättetrevlig och vi bytte telefonnummer för att kunna träffas någon gång när hon kommer tillbaka från semestern, hon skulle också presentera mig för några av de andra fruarna som hon umgås med. Någon hade också lite mindre barn i Sams ålder vilket hade varit skönt så att han kunde få träffa någon att leka lite med. Det verkar som att fruarna umgås en hel del med varandra och jag vet inte vad jag ska tycka om det men det är klart att man måste ju ge det en chans och så får jag väl se om jag vill umgås med dem eller inte. Vem vet jag kanske blir en sådan där hollywoodfru och bara umgås med mina nya väninnor vad vet jag 😂

Nåväl efter att vi åkt därifrån så tog jag och Hampus en runda på tennisbanorna, de var lite blöta och lite svårspelade tyckte vi men det var roligt att få spela lite tennis på nytt iallafall.

image

På kvällen fick vi avnjuta all den julmat som jag förberett de senaste dagarna. Ser ju inte så mycket ut men det har tagit mg mycket tid att både hitta all mat och att tillaga den. Den smakade väl inte riktigt som hemma heller men det var väldigt gott och vi hade en ganska mysig stund tillsammans med familjen.

image

Därefter satte vi på Kalle Anka och trängde ihop oss i soffan allihopa. Jag ska väl erkänna att all stress och dålig sömn på nätterna tog ut sin rätt så jag somnade bort en stund, men bara vetskapen om att barnen iallafall fick se Kalle värmde i hjärtat.

Annandag jul så åkte Robert åter igen till jobbet. Jag packade in alla barnen och åkte ut till Seattle Premium Outlet, himmelriket för en shoppingfantast. Vi hittade en parkeringsplats i bottre ändan av parkeringen och sen satte vi igång. Hampus och Lova behövde nya kläder till skolstarten, skolväskor skulle köpas, Sam behövde också påfyllning av sin garderob och tydligen så behövde jag också en ny handväska (åtminstone så slank det med en sådan också 😉).  De flesta större kända märkena har sin egna affärer här och barnen hittade en hel del kläder på både Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, The GAP mm. Kläder är lite billigare här än i Sverige, inte jättemycket billigare men jeansen kostar kanske en 200kr, piké tröjorna en 150-200kr, t-shirtarna 100-150kr osv. Just nu hade de flesta affärerna extra mycket rea vilket givetvis är extra roligt för mig när man kommer till kassan dock lockade det ju dit ännu mer folk. Och på många ställen så fick man köa redan utanför butiken bara för att få komma in och titta på grejorna och man ska ju då inte bara tala om köerna till att få betala. Men men vi kom därifrån med mycket nya kläder till barnen och de var nöjda och glada 😊 Avslutar med en bild på barnen och alla deras nya inköp utanför vårt hus:

image

En reaktion på ”Och så var julen över…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s