Städning

Nu måste jag få spy ut lite över detta landet och deras syn på städning. Jag vet att vi lever i ett överdrivet ren miljö och att det högst troligen har ett samband med våra ökade allergier osv. Men ni som känner mig vet också att jag vill ha det rent runt omkring mig, att jag mår dåligt om det är smutsigt och stökigt osv. Vad är då bekymret kan man ju fråga sig?

Jo här verkar de inte veta hur man städar. Det finns inga disktrasor att få tag på bara några svampar som mest liknar en mjuk variant av scotchbritch i Sverige (ni vet den med en gul och en grön sida), hur ska man kunna torka av bord och ytor med en svamp! Dessutom tillhör jag dem som gillar att damma med en våt disktrasa, jag torkar också av mina badrum med en våt disktrasa……jag saknar disktrasor!!!! Som tur väl hade jag med mig några få i resväskan när jag kom hit men de kommer jag ju inte att klara mig med så värst länge, även om jag vet att man kan koka dem eller köra dem i diskmaskinen för att fräscha till dem så kommer de inte att räcka kan man ju helt enkelt säga.

Sen kommer vi till dammsugaren! Dammsugarna i USA ser inte ut som de gör i Sverige, jag bjuder här på en bild på vår dammsugare som är en alldeles normal dammsugare här. Jag kan då säga att den väger säkert en 15-20 kg och är ganska trög och väldigt tung att köra runt med eftersom man liksom kör runt med hela dammsugaren och inte bara med slangen som i Sverige där själva dammsugaren rullar efter dig på golvet. Sen kommer den ju inte in under några möbler eftersom den är så tjock och klumpig utan man måste flytta på alla möbler för att kunna dammsuga under dem, lycka till att flytta på hela vår stora säng tex. Jag kan tillägga att det tar ca 2 timmar att dammsuga av vårt hus och det är som ett rejält styrketräningspass, jag kommer att få vältränade biceps och triceps på köpet liksom, bye bye gäddhänget 😉 Som om inte detta vore nog så skjuter dammsugaren liksom bara iväg all smuts på trägolvet så där blir det renare med en sopskyffel än med dammsugaren!

image

Sist men inte minst så kommer vi till det här med att våttorkar golven. Jag har letat frenetiskt men än så länge så har jag inte hittat en helt vanlig viledamopp, ni vet en sådan där klump med en massa band som sitt längst ut på en pinne som man doppar klumpen i vatten och sen vrider ur vattnet i silen som sitter på spannen. Här har man ju mestadels heltäckningsmattor så jag förstår ju om marknaden för viledamoppar inte är så värst stor men jag saknar den oerhört mycket. Vi har trägolv i köket, matrummet och hallen, vi har dessutom plastgolv i badrummen och jag är inte så värst förtjust i att ligga på alla fyra och skura golven med de små svamparna som finns att köpa i affärerna här! Det hade väl tagit mig ytterligare 2 timmar isåfall. Jag har också letat efter något allrengöringsmedel eller såpa eller så för att blanda i skurvattnet men det har varit förgäves hittills. Men skam den som ger sig, jag kommer att fortsätta att leta efter både disktrasor, viledamoppar och grönsåpa.

Ett annat litet roligt dilemma som jag ställdes inför igårkväll var när Lova skulle gå och lägga sig på kvällen. Hon gick in på toaletten och hade väl pillat lite extra på toalettdörren och plötsligt så gick den i lås och ingen var där inne! Så hon kommer med lite halvpanik i rösten till mig, ”mamma mamma du måste hjälpa mig, jag råkade låsa toalettdörren och nu går den inte att öppna”. Jag gick och tittade på dörren och kände, jodå visst var den låst och jag hade ju inte en aning om hur man skulle öppna dörrarna i USA, de ser ju liksom inte ut som hemma i Sverige där man bara tar en kniv eller skruvmejsel och vrider upp den. Så vad ska jag då göra? Tacka vet jag Facebook, jag slängde ut frågan i en grupp som heter ”svenskar i USA” och det tog inte många minuter innan jag hade lösningen. Tydligen så ska man ta ett långt smalt föremål och sticka in i hålet, typ ett uträtat gem, ett grillspett, smal skruvmejsel, vad som helst. Jag hittade en pinne som gick in i hålet och vips så var dörren öppen på nytt. Glad var jag att detta iallafall löste sig på ett så snabbt och enkelt sätt. Tänk om allt kunde lösa sig så enkelt 🙂 Bjuder på en bild på toaletthandtaget också så kanske det är lite lättare att förstå vad jag pratar om:

image

9 reaktioner på ”Städning

  1. Underbar läsning, Åsa! Kan se dig gå runt med den stora klumpen och svära! Ha ha ha! Du får be dina föräldrar ta med en resväska med disktrasor och moppar när dom kommer! Hoppas allt är bra annars och att det efterlängtade lugnet har infunnit sig. Gott nytt år! Kramar 💗 💗 💗 💗 💗 💗 💗 💗

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s