Snoqualmie Summit Central

Barnen har tjatat om att få åka skidor redan innan vi åkte till USA och tjatet har inte blivit mindre sedan vi kom hit och de ständigt och jämt ser snön uppe på bergstopparna runt om Seattle.

Jag bestämde mig för att vi skulle åka iväg redan innan i veckan. Jag hade bestämt med två andra av fruarna till Roberts jobbarkompisar att vi skulle åka iväg. Under veckan som har gått har jag fått iväg och köpa vinterkläder till alla barnen och till mig. Igår fick jag åka och köpa snökedjor till bilen för här kör ingen runt med vinterdäck på bilen men däremot är det lag på att ha snökedjor med i bilen om man ska köra upp i bergen där vägarna är täckta av snö. Min bil har visserligen 4wd men jag vågade inte chansa på att köra utan snökedjor i bilen då böterna är ganska höga tydligen om man stoppar upp vägen för att man har kört fast och man inte har snökedjor med sig så man kan köra vidare. Fråga mig inte hur man ska sätta på de där monstergrejorna om vi hade kört fast vilket vi som tur väl inte gjorde utan de ligger kvar i sin förpackning i bilen.

Jag hade läst på innan och bestämt mig för att sätta Lova i skidskola men platserna tog slut fort och helt plötsligt så fanns det bara platser kvar i eftermiddagsgruppen men jag bokade snabbt en plats till henne där iallafall kl 13. Till min och barnens stora glädje så kunde Robert vara ledig idag så han följde med. Vägen dit var väldigt enkel det var bara att följa ”vår” motorväg I90 österut i ca 30 min och så var man framme. Vi tyckte inte att vi körde direkt uppåt men helt plötsligt så hade det ihållande regnet bytts ut till snöande och längs med vägen låg flera meter höga snövallar.

Väl där hade vi ganska gått om tid som tur väl var eftersom köerna till att hyra utrustning var långa och därefter skulle vi gå till barnklubben och registrera Lova. Och där kom första riktiga bakslaget, jag hade bokat in henne på skidskolan igår och inte idag, alltså bokat fel datum!!! Jag var så arg på mig själv så ni kan inte ana, de skulle se vad de kunde göra men de kunde inte lova någon plats idag. Vi passade på att äta lite lunch och sen gick Robert upp i backen och tränade lite med Lova som aldrig tidigare har sätt på ett par alpina skidor. Jag gick tillbaka till skidskolan och stod än en gång i en mycket långsam kö, väl framme fick jag reda på att det var fullt och det fanns ingen plats för Lova på skidskolan. Men vi löste det på ett ganska smidigt sätt då vi var 3 föräldrar som stod där vars barn inte fick plats så pratade vi oss samman lite fort och bokade istället en 2 timmar lång privatlektion för dem tillsammans för nästan samma pris! Tur för mig att det löste sig så bra kan man ju säga =)

IMG_9511
Lova och hennes skidgrupp

Under tiden Lova hade lektion så åkte Robert och Hampus i de stora backarna. Hampus lös som en sol över att äntligen få åka skidor igen och även om han inte har åkt på många år så tog det inte lång tid innan han swischade ner i full fart! Backarna var ganska stora här och de hade bara sittliftar. De ”små” sittliftarna som ”bara” åkte en 5-6 meter upp i luften hade inte ens någon bygel som fälldes ner över de som åkte utan de satt helt fritt så att säga. Robert som inte hade haft tid att skaffa sig några vinterkläder och som inte heller hade med sig några från Sverige fick åka i jeans och collegetröja, en aning kallt eftersom snön fortsatte att falla under hela dagen. Dessutom så stod ju inte Robert på benen hela tiden, han har ju faktiskt bara åkt snowboard tidigare så det var hans första gång på skidor. Nu hade också en av de andra familjerna som vi hade bestämt med sedan innan hunnit dyka upp i backen. De har två tonårsgrabbar så de hade haft lite svårt att komma iväg på morgonen.

Jag och Sam försökte roa oss så gott vi kunde med lite afterski och jage runt den slocknade lägerelden. Pulkor var förbjudna så tyvärr fick vi inte använda det tefat som jag hade tagit med mig till honom och mig. Dessutom så hade vi lyckats köra ifrån Sams mössa och halsduk hemma men jag hade tagit med mig extra halsduk och så fick han låna Hampus mössa eftersom Hampus åkte med hjälm och därmed inte behövde använda sin mössa.

Efter Lovas lektion ville hon givetvis visa vad hon lärt sig. Hon började med att visa att hon både hade lärt sig att svänga och att stoppa i den lilla mycket svaga barnbacke som de hade tränat i, där fick även Robert och Hampus prova på att åka ”magic carpet” som var en mycket långsam rulllift kan man säga.

IMG_9527
Stolt och lycklig Lova
IMG_9528
En kall Robert
IMG_9529
En lätt uttråkad Hampus =)

Efter detta så tog Robert och Hampus med sig Lova upp i den stora liften och så fick hon prova att ta sig ner för en av de stora backarna. Hon hade klarat nedgången riktigt bra även om hon hade gjort någon rejäl vurpa med ”faceplant” som Hampus så fint uttryckte det =) Här ser ni en bild på backen och liften i bakgrunden som hon åkte.

image
Svårt att visa hur brant backen ändå var, så vi är väldigt stolta över att hon vågade åka i den.

Vi avslutade en mycket lyckad dag med att dela en large pizza på afterskin med en av Lovas lektionskompisar och hans pappa. En mycket trevlig familj som vi har bytt både telefonnummer och mailadress med och som vi har bestämt oss för att gå på zoo med senare i vår. Folk är med öppna här och pratar och bjuder in främlingar på ett helt annat sätt än vad vi är vana vid i Sverige. Det är en mycket trevlig sida av vårt äventyr så här lång iallafall. Bjuder på en sista bild på snölandskapet i mörkret när vi lämnade det för att vända åter till ett regnigt och helt snöfritt Issaquah.

image

 

 

 

2 reaktioner på ”Snoqualmie Summit Central

  1. Vilken härlig dag ni haft! Kul att kunna läsa hur ni har det i ”det stora landet i väster”.
    Det är mycket som är annorlunda där på ont och på gott förstår jag. Trevligt att de är så
    öppna. Vi önskar er all lycka där borta! Kramar Cia och Stefan

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s