Seattle Aquarium

Idag har vi haft vårt första besök i vårt hus. Det var en tjej som jag har träffat på den svenska lekgruppen som var här med en av sina döttrar. Hon har också tre barn och hennes yngsta son är 1 vecka yngre än Sam och hennes äldsta dotter är 1 vecka äldre än Lova, vilket är lite roligt tyckte vi. Lova och Elin (som tjejen heter) har aldrig träffats innan men de sa bara hej till varandra i dörren och sen sprang de iväg och lekte, så skönt när det fungerar så lätt!

På eftermiddagen bestämde vi oss för att åka till Seattle Aquarium, vi hade planerat att titta in någon av alla de parker som finns runt om Seattle men det regnade så ihärdigt så vi valde en inomhusaktivitet istället =) Fördelen med att bo i en sådan stor stad som Seattle med omnejd, är att utbudet av aktiviteter känns nästan oändligt.

image

Så glad för det valet, det var väldigt roligt och fint att gå runt och titta på alla de häftiga djuren som fanns där och barnen var mer än nöjda! Det fanns bland annat en jättestor bläckfisk som de hade fångat i havet utanför Seattle precis, den vägde lika mycket som Lova gör! Här ser ni att Sam var väldigt imponerad av detta stora djur.

Och så fanns det ett stort aquarium där alla besökarna fick klappa på anemonerna och de andra växterna som levde där i, när man stoppade ner fingret mot en av anemonerna så liksom fångade den fingret med alla sina tentaklar. Superhäftigt och lite läskigt tyckte barnen.

image

Och se hade de en ”uteavdelning” där man fick se en massa havsuttrar och något annat djur som liknade små sälar, kom faktiskt inte riktigt ihåg vad det var för djur =)

Det fanns så väldigt mycket mer att se och barnen gillade det verkligen så hit kommer vi att åka fler gånger. Jag bjuder på lite fler bilder från vårt besök istället för att skriva en massa. NI får se själva istället helt enkelt.

Efter aquarie besöket så käkade vi middag på en närliggande fiskerestaurang med utsikt över Seattle Great Wheel. Ni som känner mig väl vet att jag inte tog en tur i det denna dagen iallafall, får väl se om jag någon gång under min tid här blir tillräckligt modig?!

image

När vi ändå var inne i centrala Seattle passade vi på att köra en runda runt the Space Needle så att barnen äntligen fick se detta underverk som är så känd för Seattle och som de har längtat efter att få se. Vi brydde oss inte om att åka upp i den denna gången eftersom det var så regnigt och disigt, vi tar det en annan dag framöver istället.

image

Vi har helt enkelt haft en mycket händelserik dag.

En reaktion på ”Seattle Aquarium

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s