1 1/2 månad

Nu har vi varit här i 1 1/2 månad redan, tiden går fort och jag vet inte riktigt vart den tar vägen. Vardagen börjar mer och mer ta form och livet börjar rulla på här på ett nytt och ganska spännande vis.

Sam verkar inte märka av att vi har bytt land så mycket. Han hänger liksom mest med på allt som vi andra gör. Varje torsdag är han och jag med i en svensk lekgrupp. Vi träffas hemma hos varandra ett par timmar på förmiddagen för att leka lite, ha en sångstund och så lite fika. Sam verka stortrivas med dessa stunderna och jag ser också fram emot dem mer och mer för varje gång.

Lova tycker fortfarande att skolan är ganska rolig, kanske inte lika rolig som i början men det går bra iallafall. Hon lär sig nya ord på engelska varje dag och man märker framförallt att hon börjar förstå väldigt mycket mer på engelska än vad hon gjorde innan. Hon fick dessutom prata med sin gamla klass i Sverige på Skype i måndags och hon var så lycklig efter det. Dessutom så har vi ordnat så att hennes gamla lärare och hennes nya lärare har fått kontakt och så ska klasserna få brevväxla med varandra, ni kan ju tänka er hur lycklig Lova blev när hon fick höra det! Lova är också bjuden på några kalas till helgen vilket ska bli intressant att se hur det fungerar här, kan ju säga att det var ganska svårt att välja vad vi skulle köpa i present till födelsedagsbarnen. Hon har också varit på sin första playdate hemma hos en klasskompis vilket också gick alldeles galant. Jag är så stolt över hur bra hon klarar denna stora förändring som det är och hur modig hon är som vågar åka iväg både till kompisar och till skolan utan att faktiskt kunna prata ordentligt med alla. Lova vill ju också gärna börja med någon aktivitet såsom dans, gymnastik eller något liknande och det finns ju oändligt  med möjligheter här men jag har inte haft tid att kolla upp det ordentligt och jag känner att vi behöver lite mer tid till att bara anpassa oss till vårt nya liv innan jag skriver in henne också i någon aktivitet. Just nu är det ganska skönt att ha några kvällar i veckan där vi bara kan vara hemma och få göra läxorna i lugn och ro och få umgås lite med varandra också.

Hampus verka tycka allt bättre om skolan också. Han sitter ganska mycket med läxorna här hemma jämfört med vad han gjorde i Sverige och det är inte så mycket tjat över det ändå tycker jag. Han har fått lite kompisar i skolan som han verka hålla ihop med där, än så länge har han inte träffat någon direkt utanför skolan. Dessutom har han ju kommit igång ordentligt med sin tennis. Han tränar 3 dagar i veckan och så har han spelat sin första tennistävling. Det var poolspel i hans klass så han fick spela 2 matcher, han spelade bitvis riktigt bra men hade lite svårt att hålla koll på poängen så det blev lite fel i räkningen och så är det ju lite svårt att argumentera om det på engelska. Han förlorade första matchen med 4-6 och andra med 1-6. Men om ett par veckor är det dags för nästa tävling och då har han nog blivit lite mer varm i kläderna så att säga. Hampus har dessutom bytt telefonnummer med en kille på hans skola som också bor i närheten av oss och som spelar tennis i samma grupp som Hampus så nu hoppas jag att vädret ska bli lite bättre så kanske de kan spela lite tennis på någon av alla de fina banorna som vi har här utomhus.

Robert jobbar på mer än någonsin, numera är det inte 5 dagars veckor utan 6 dagars veckor på jobbet som gäller. Det är inte heller 8 timmars dagar utan snarare 11-14 timmars dagar. Vi försöker att hitta på något roligt de dagarna som han är ledig så att barnen känner av att de får träffa sin pappa lite ordentligt och så att vi får lite fina minnen att tänka tillbaka på som familj. Han verka tycka om jobbet och han tycker att det är roligt med utmaningen som det ger honom och det är ju bra att han tycker så med tanke på hur mycket han måste jobba.

Själv så har jag skaffat ett medlemskap i ett gym som ligger i närheten av Hampus tennisklubb. Så numera försöker jag att åka dit 3 dagar varje vecka under tiden som Hampus spelar tennis. Gymmet har ju lite annan utformning mot de gym som jag har besökt i Sverige vilket inte är så många visserligen. Men det har en 25 m simbassäng, det har en basketplan, 2 squashbanor, 1 spinninghall, 1 rum för grupplektioner och så givetvis alla vanliga maskiner och lösa vikter som behövs för att bygga upp sin kropp och sina muskler. Gymmet har ju liksom inte bara 1 löpband utan säkert 30 st och det har ju inte bara 1 sorts motionscykel utan 3 olika sorter och säkert 15 st av varje sort så det finns gott om träningsalternativ för mig. Det bästa med gymmet är att de har en kids club där jag lämnar Sam och Lova när jag kommer dit och sen hämtar jag dem någon timme senare när jag har tränat klart, helt underbart att få vara för mig själv en stund och få svettas ut lite av all frustration som byggs upp under dagarna. Utöver detta så försvinner mina dagar iväg ganska fort, på vardagarna har jag ju 5 timmar varje dag då jag bara har Sam och de timmarna försvinner ganska fort när man ska handla lite mat, tanka bilen, göra något annat nödvändigt ärende, laga lunch, förbereda middag osv. Så även här känner man av att tiden inte räcker till riktigt till allt man skulle vilja göra precis som vi hade det i Sverige, det är väl bara till att inse att det är mer eller mindre likadant överallt.

Hemmet börjar ju iallafall att bli färdigställt här och de flesta av alla nödvändiga måsten som det är i början av en vistelse i ett nytt land har färdigställts så nu är det väl mestadels att forma en så bra vardag som möjligt. Våra saker ifrån Sverige som ska skeppas hit befinner sig just nu i NewYork där de ska packas om innan de fortsätter sin resa hit till Seattle. Vi väntar med spänning på när allt kommer fram. Det ska bli jätteskönt när barnen får alla sina leksaker, jag längtar tills vi kan sätta upp lite egna tavlor på väggarna, Robert längtar nog mest till när dator och Xbox kan packas upp. Men sen undrar jag ju hur vi ska få plats med allt annat som vi packade ner, vi har ju redan fyllt huset ganska väl med alla nya saker som vi har köpt. Dessutom så har vi ju upptäckt att t.ex. sängar, täcken och kuddar har andra mått här än i Sverige, så vi kan inte använda alla de sängkläderna som jag packade ner. Men det får väl bli ett bekymmer som vi får ta när det är här, det tar nog några veckor till innan det är framme skulle jag tro.

Ja detta var en lite sammanfattning om hur läget är just nu för oss här över. Glömde ju att skriva något om vädret också. Men vi slipper ju all snö som jag har sett att Sverige har drabbats av, vill vi ha snö så får vi åka 30 min upp i bergen så finns det hur mycket snö som helst att njuta av. Vi får istället ”njuta” av regnet, det regnar väl 5-6 dagar varje vecka och så har vi 10-15 grader ungefär skulle jag tro. De dagar det inte regnar utan vi istället får njuta av solen så känns det som en ljummen vårdag alla de andra dagarna känns det som i början på hösten hemma i Sverige om jag ska försöka jämföra det hela.

Ta hand om er alla därute så uppdaterar jag när det händer något nytt här borta =)

2 reaktioner på ”1 1/2 månad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s