Flykten från Super Bowl och lite till….

Veckorna går fort, denna veckan har jag och Sam varit på två olika playgroups, en amerikansk och en svensk. Väldigt olika men ändå lika, det är så roligt när man träffar de svenska mammorna som mer och mer börjar kännas som vänner. Dessutom så träffas vi ju hemma hos varandra varje vecka och det är jätteroligt att få se hur de andra bor och så blir det liksom en roadtrip och jag lär mig att hitta bättre för varje dag.  Den amerikanska playgroupen vi var på denna veckan ordnas varje vecka i Blakely Hall som är en samlingslokal för Issaquah Highlands communities, kanske 500 m ifrån vårt hus. Denna veckan var en bibliotikarie inbjuden och hon sjöng och läste ur några böcker och de flesta barn satt trollbundna framför detta. Därefter blåstes det såpbubblor, bjöds på lite snacks och så avslutades det hela med en liten pysselstund. Lite svårt är det ju att sjunga Imse vimse spindel och om hur hjulen på bussen går runt på engelska men jag vänjer mig och lär mig säkert efter lite träning.

En annan sak som jag har tänkt på här under veckan är att i alla parker och lite överallt på offentliga platser så finns det hundbajspåsar. De sitter på en stolpe vid mer eller mindre varje ingång till varje park, så bra tycker jag! De verkar dessutom användas flitigt för man ser inte en massa hundbajs på marken som man riskerar att trampa i, skönt! Detta borde Sverige också ta efter tycker jag, har ju hänt mer än en gång att jag eller barnen har trampat i en hundbajs på våra promenader där hemma.

image

Denna veckan har ju även melodifestivalen dragit igång hemma i Sverige, detta är en ju en höjdpunkt på året, särskild för barnen. Och givetvis så ville vi ju inte missa detta även om vi är väldigt långt hemifrån. Jag har hittat en ny butikskedja denna veckan, eller ja ny för mig då alltså. Den heter Michael´s och har allt vad man kan tänka sig i pysselväg såsom scrapbooking, måla grejor, smyckestillverkning, batikfärgning, blombinderi……you name it and they have it 🙂 Här hittade jag iallafall en hel del för att fixa den rätta mellokänslan här hemma inför premiären. Och givetvis ville vi se detta live så kl 11.00 i lördags förmiddags var allt förberett och jag och barnen var bänkade framför TV:n. Blev väl ändå inte helt samma känsla som hemma i Sverige men inte så långt ifrån och vi var rätt överens om att rätt låtar gick vidare till finalen iallafall. Så skönt med SVT-play en sådan här dag, avståndet mellan oss och Sverige minskar liksom på det viset.

Dessutom så har jag äntligen lyckats baka något som blev högst ätbart här över denna veckan. Det har ju varit svårt att hitta de rätta ingredienserna i affärerna här, sen är det svårt att få ugnen till att fungera på det sätt jag vill att den ska fungera (finns ju inte den klassiska över- och undervärmen på ugnen här), de saker man köper smakar inte som hemma (kakaon ger inte samma chokladsmak, mjölet är grövre osv). Ja listan kan göras lång men denna helgen blev jag så sugen på scones efter att ha sett en bild på Facebook som en kompis postade på hennes frukost. Jag begav mig iväg till affären innan frukosten och resultatet blev riktigt bra får jag lov att säga.

image

På söndagen så var det ju dags för SuperBowl här i USA, en av årets stora event här borta. Jag kan ju inte vara mindre intresserad utav detta spektaklet men Robert ville ju gärna titta på det. Så resultatet blev att Robert var hemma med de stora barnen för att titta på SuperBowl medan jag och Sam gjorde en roadtrip på egen hand. Vi åkte till Deception Pass som är ett par broar över Pacific Ocean en bit norr om Seattle. Vi passade på att stanna en stund på Seattle Premium Outlet på vägen dit, ni kan ju gissa vilken av oss som ville det =). När vi efter ca 2 timmars bilresa kom fram till Deception Pass så stannade vi både före och efter broarna och njöt av utsikten. Vi gick lite längs trailsen som går längs med kusten, även om vi inte gick hela vägen ner till stranden denna gången så kommer vi att åka tillbaka hit i framtiden och då gå hela vägen ner och känna på vattnet. Efter denna promenaden så tog vi vägen över öarna därifrån som avslutades med en färjetur över vattnet mellan Clinton och Mukilteo innan vi var tillbaka på fastlandet och kunde styra bilen hemåt på nytt. Än en gång en härlig utflykt och jag bara fortsätter att förundras över denna vackra natur som finns här runt omkring, det tar liksom aldrig slut!

 

Tänkte avsluta med att visa en bild på hur det ser ut i nästan alla affärer när vi nu närmar oss Alla hjärtans dag, jag skrev ju om detta i ett tidigare inlägg i förra veckan men passade på att knäppa av en bild innan i veckan när vi var och handlade på Fred Meyer en av alla matvarubutiker av modell Maxi i Sverige typ. Ska bara tillägga att jag inte fick med hela ”Valentines avdelningen” men en stor del av den iallafall 😉

image

4 reaktioner på ”Flykten från Super Bowl och lite till….

  1. Jättekul att läsa dina repotage! Ser fram emot nästa. Så vacker natur det är. Härliga bilder på lille Sam. Kul att ni med följer mellon. Have a nice Valentines day!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s