Tennisframgångar

I helgen som gick så var Hampus med i sin andra tournament här i USA. Denna gången var det ACES Tennis President`s Day Weekend Intermediate Tournament som skulle avgöras. Hampus ställde upp i Pojkar singel 14 och han ställdes emot 16 andra spelsugna grabbar.

Han spelade sin första match på lördags eftermiddagen. I första matchen så mötte han Akira Nair ifrån Shoreline, Washington. Det var 1 set till 8 som skulle spelas och det var no add gem. Hampus tog hem första gem efter ett starkt volleyspel. I andra gem var det Hampus som skulle serva och där hade han inte nerverna under kontroll utan servade ut sig rakt igenom. Därefter tog grabbarna varannat gem fram till 6-6, innan Hampus till slut tog hem de sista två gemen och matchen slutade 8-6 till Hampus favör. Hampus spelade övertygande framme vid nätet och han hade också en tydlig taktik med bra placering vid baslinjen och Akira fick springa mycket. Han bättrade även på servarna efterhand under matchens gång.

På söndagen var det då dags för kvartsfinal och denna gången fick han möta Thomas Synnott som ursprungligen kommer ifrån Kanada men numera bor i Blaine, Washington. Denna gången fick Hampus möta en betydligt större kille än dagen innan. Slagen blev hårdare och bollarna gick fortare. De första två gemen tog Thomas hem men i det tredje gemet så reducerade Hampus till 1-3. Hampus spelade ett bra volleyspel framme vid nät även denna matchen men Thomas var duktig på att lobba. Efter många jämna gem så fick Hampus till slut se sig besegrad med 4-8.

Thomas fick senare se sig besegrad i semifinalen och vann klassen gjorde Alex Levine ifrån Kirkland, Washington.

image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s