2nd Winterbreak

Då är barnens första lov avklarat, de hade 2nd winterbreak i förra veckan eller som vi i Sverige kallar det sportlov. Kan ju börja med att förvarna er, detta kommer att bli et långt inlägg och en massa bilder 🙂

Jag hade inte direkt planerat något innan lovet utan min plan var att låta barnen få bestämma lite vad de ville göra. Första dagen på lovet så åkte vi till Snoqualmie Summit för att åka skidor en gång till. Denna gången jobbade ju Robert så jag åkte själv med barnen och så hade jag bestämt med en annan mamma att vi skulle träffas där. Hon har 2 barn, 2 pojkar som är 12 och 15 år gamla. Hampus umgås lite med hennes yngsta son Michael. Så Michael och Hampus försvann iväg direkt när vi kom dit och sen såg man inte dom nästan förräns det var dags att åka hem. Lova började med att värma upp i Magic Carpet innan vi åt lunch och sen var det dags för hennes lektion. Denna gången hade vi köpt en 2 timmar lång privatlektion för henne. Och hon var så duktig. Hon åkte i de stora backarna (kanske gröna/blå i Sverige) i 2 timmar i sträck och så fick hon avsluta med ett åk i ”skiparken” där hon fick testa på riktigt hög fart med lite hopp och allt =) Vi hade tyvärr ingen vidare tur med vädret denna gången heller utan det regnade nästan konstant och vi blev alla genomblöta så vi gav upp och åkte hem redan vid 4-tiden. Men roligt var det att se hur fort de utvecklas och de gillar verkligen att åka skidor både Hampus och Lova. Sam han tultade runt lite ibland snön, käkade en hel del snö och sen sov han gott i vagnen ett ganska bra tag.

Hampus och Michael ville inte sluta umgås så de fortsatte när vi kom hem och Hampus hade sin första ”sleepover” här i USA. Det märktes att grabbarna var ganska trötta efter att ha åkt skidor hela dagen så de låg mest framför TV:n hela kvällen och tittade på film. Men roligt för Hampus att ha hittat en kompis och han är riktigt duktig på att prata med honom. Det märks så tydligt på både honom och på Lova att de har tydlig amerikansk dialekt nu, inte som den mer brittiska engelskan som de har lärt sig i skolan.

På onsdagen hade vi en kortare playdate i Bellevue Downtown Park med en annan svenska familj ifrån Karlskrona. Parken var en glad överraskning, kändes nästan som att ströva runt i någon av Paris alla parker men vädret kunde ha varit bättre så vi fick avbryta efter en stund för att inte bli allt för blöta. Dock hann barnen leka av sig litegrann och jag få prata av mig lite också. Barnens playdates är ju lika mycket till för mig att få prata av mig lite med någon annan vuxen 😉

Efter att barnen valt att vara hemma ganska mycket i några dagar och ta det lite lugnt så var alla sugna att på torsdagen ta oss an en ny utflykt. Denna gången tog vi bilen över broarna in till Seattle och gjorde lite sightseeing. Vi började med Kerry Park som är en liten park med en väldigt fin utsikt över Seattle downtown och över Space Needle. Det är härifrån som de flesta bilderna som man kan se på vykort över Seattle och så är tagna. Barnen gillade utsikten och solen tittade fram en liten stund när vi var där uppe.

image

IMG_9660

Därefter körde vi över Queen Anne som är ett äldre område med fina gamla hus med en helt otrolig utsikt och fina gator ner till Fremont Bridge för under Fremont Bridge bor Fremont trollet som barnen var väldigt nyfikna på. Här tog ett kort stopp för att klättra ett varv och ta några roliga bilder.

image

IMG_9681

Därefter tog vi sikte på Alki Beach som ligger på andra sidan hamnen från Seattle. Här har man ännu en fin utsikt över Seattle downtown men denna gången ifrån sjösidan så att säga. Här tog vi en promenad, kastade lite sten i vattnet och ritade lite i sanden m.m.

Efter att ha fyllt på energidepåerna en runda så körde vi längs med kusten och avslutade i Lincoln Park där vi tog ytterligare en promenad och stannade och lekte en stund  på lekplatsen. Här kunde vi också njuta av de första utslagna blommorna, det känns verkligen som att våren är här och att vissa dagar är rejält varmare än andra.

På lördagen valde vi att ta en längre promenad i vår hemmiljö Issaquah Highlands. Vi tog med liten picnic korg och så gick vi en runda för att leka lite i några av alla de lekplatser som finns här. Barnen hade roligt och jag njöt av solens strålar när de tittade fram mellan molnen.

Vi avslutade lovet med en tur ut på vattnet utanför Seattle på söndagen. Vi tog en av alla de färjor som går här och åkte ut till Bainbridge Island, här körde vi längs med slingriga vägar utmed kustremsan och vårt huvudmål var Poulsbo som är en liten by/stad som grundades av norrmän. Här fanns det en hel del skandinaviska influenser såsom en affär som hette ”flicka”, här kunde man hitta kläder ifrån kända nordiska designers såsom tex Odd-molly och Ilse Jacobsen. En annan affär hette ”The nordic maid” här fanns det gott om dalahästar, flaggar, adventsljusstakar och lite svenskt godis, en påse Marianne kostade 9 dollar (ca 70 kr) så smakar det så kostar det kan man ju säga 😉 men det var en mysig liten stad som låg precis längs med vattnet och dagen började med regn med avslutades med strålande solsken.

Sammanfattningsvis ett ganska intensivt sportlov med mycket nya intryck, kanske inte så sportigt rakt igenom men det heter ju inte heller sportlov här borta 😉

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s