Gott och blandat

Ibland tar det flera dagar eller veckor mellan inläggen och ibland tar det bara några timmar eller minuter;)

Jag kom på några ”mindre” grejor som hänt här borta och som jag har glömt att skriva och berätta om för er alla. Vi kan ju börja med Roberts närkontakt med det amerikanska rättsväsendet (du trodde säkert att du skulle komma undan älskling men inte det!). Här i USA finns det särskilda filer på många motorvägar som bussar och ”carpools” alltså bilar med 2 eller fler människor i får köra i. Dessa filerna blir det inte lika ofta kö i eftersom trycket inte är så högt på dom. Dessutom så finns det ibland andra avfarter som är  lite som ”speed exits” för carpoolsfilerna och en sådan finns precis vid Roberts jobb. Dock kör ju Robert alltid själv i bilen till jobbet men brukade fuska en del och köra carpoolsavfarten och därmed komma 5 minuter snabbare till jobbet. Men så stod farbror blå (eller svart kanske han heter här?) och stoppade Robert en morgon. Ni som känner honom vet ju att han är rätt bra på att snacka och brukar kunna ta sig ur rätt många lite knepiga situationer men här hade han mött sin överperson. Det fick bli till att betala ca: 130 dollar i böter.

Knappt en vecka senare har Robert glömt att förlänga sitt parkeringstillstånd på jobbet och möts av en lapp på rutan när han kommer till bilen efter jobbet. Kan ju säga att denna gången vågade han inte berätta något för mig innan han denna gången faktiskt lyckades tala sig ur böteslappen 😉

Får ju också bjuda på ett mindre missöde som jag får ta på mig. I tisdags kom ju äntligen alla våra grejor ifrån Sverige. Det blev som julafton för barnen och övertid på ”jobbet” för min del. Min vana trogen så kör jag ju på med gasen i botten tills saker och ting är klara. Jag höll på att packa upp och plocka undan alla grejor till midnatt. Alla grejorna kom inte in i de garderober och bokhyllor som vi har skaffat här borta utan mitt nästa projekt blev ju att skaffa mer möbler. Jag gav mig ut på craigslist (vilket är som blocket hemma i Sverige) och letade rätt på en byrå, har lite mail och sms kontakt med säljaren under onsdag förmiddag samtidigt som jag och Sam är på vår vanliga playgroup. Vi bestämmer att jag ska komma kl 13 och hämta byrån, det tar ca 1 tim att köra dit så jag tänker att jag borde verkligen hinna hem tills när Hampus kommer hem kl 14.30. I värsta fall så får jag ju ringa honom på vägen hem och be honom vänta ute tills jag kommer hem (han har ju inga egna nycklar till huset). Nöjd och glad sitter jag i bilen kl 13.40 på väg hem och känner att min tidsplan kommer antagligen att hålla om inte trafiken blir väldigt mycket värre väldigt fort när telefonen ringer……. Det är Lovas skola som undrar vart jag är, Lova är på deras kontor och väntar på mig. F-n med, det är ju onsdag och enda dagen i veckan som Lova slutar tidigt och Hampus sent. Lova slutar kl 13.30 och där hade hon stått och väntat på  mamma som aldrig dök upp. Som tur väl hade en annan mamma till en klasskamrat till Lova sett henne och hjälpt henne till kontoret där de ringde efter mig. Jag kunde inget annat än att be om ursäkt för att jag hade glömt bort dagarna och berätta att jag kommer så fort jag kan. 14.00 kom jag inrusande till skolan för att hämta henne och får då också skriva på en lapp där jag måste förklara varför jag hämtar henne för sent. Lagom pinsamt men fick dra på mig skämsmössan och skrev ”I did forget it was Wednesday today”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s