Dags att hitta en frisör….

Nu har vi ju varit här i snart 3 månader och i förra veckan fick jag nog med hur håret såg ut på de flesta av oss och började ta tag i det här med att hitta en frisör. Barnen kändes ju lite lättare att lösa än att hitta en frisör för mig. Efter att ha hört om en barnfrisör i Bellevuesquare som är ett stort köpcentrum 2 mil hemifrån så packade jag in alla barnen i bilen direkt efter skolan en eftermiddag och styrde kosan dit. Uppe på tredje våningen i gallerian så finns ett litet lekområde där man kan rasta av lite rastlösa barn när man är och shoppar och jämte detta ställe så ligger det en barnfrisör.

Jag hade inte förberett och bokat några tider utan åkte på vinst och förlust och gick in och frågade om de hade tid för alla 3 barnen. Jodå om vi kom tillbaka om en timme så kunde de ta dem en efter en så att säga. Måste ju säga att jag aldrig har sett en hårfrisörssalong som liknar denna någonstans. Sam blev först ut, han fick inte sitta i en vanlig frisörstol utan han fick sitta i en bil, hans var en polisbil. Sen fanns det prinsess bilar, brandbilar och jag vet inte allt vad som fanns. Väl uppe i bilen som Sam hade slängt många långa ögonkast på innan det var hans tur så fick han välja vilken film han ville ha på TV:n, det fanns väl sisådär en 100 olika att välja mellan. Han satt som ett ljus och rörde sig inte en sekund under hela klipptiden trots surrande trimmers eller kittlande små hårstrån.

Efter Sam så blev det Lovas tur, hon var ju lite för stor för bilarna så hon fick en vanlig frisörstol. Hon fick välja mellan om hon ville spela x-box eller om hon ville titta på film. Inte så överraskande så valde hon film och tittade på ”My little pony” under hela sin klipptid.

Till sist så fick även Hampus dyka ner i frisörstolen, han valde givetvis att spela x-box under tiden som han blev snygg i håret. Hampus försvann helt bort i tv-spelandets värld och tycktes inte ha en tanke på vad de gjorde med hans hår =)

Barnen var så nöjda och glada efter detta besöket. De små fick dessutom både ballong och klubba så här ville de klippa sig hädanefter sa de. Deras mamma blev 110 dollar fattigare men det är väl ungefär vad det hade kostat hemma eller iallafall i en större stad i Sverige också. Det som är lite jobbigt här är ju det här med dricksen, man ska ju ge dricks hela tiden och jag har inte vant mig till fullo med det ännu. Jag tror att man ska ge 15-20% i dricks men det känns liksom alltid så himla konstgjort när man ska stå där och räkna i huvudet vad man ska ge. Detta kommer inte naturligt ännu för mig och jag har säkert missat att ge dricks vid flera tillfällen när det förväntas av mig att ge det 😉 Så här blev barnens slutresultat iallafall.

image

Sen kom vi till det här med frisör till mig. Ni som känner mig väl sedan innan vet ju om att jag har inte för vana att byta frisör så värst ofta. Jag behöll min frisör 8 mil hemifrån under väldigt många år efter att jag hade flyttat till Karlskrona och nu hade jag äntligen hittat en helt underbar frisör i Karlskrona men jag kan ju inte åka tvärs över hela jordklotet för att kippa mig så jag får ju allt bita i det sura äpplet så att säga och chansa. Jag valde att lägga ut frågan på en facebooksida för oss boende i Issaquah Highlands, jag bad om en DUKTIG frisör INTE en billig frisör, jag skrev utförligt att jag gärna kör långt bara det är värt besväret osv. Efter att ha fått förslag på sisådär 20 olika frisörer så valde jag den salong som hade blivit föreslagen mest gånger och det var en specifik frisör där som flera hade tipsat om. Salongen ligger bara några kilometer ifrån oss så jag tittade inom och bokade en tid, det var enkelt att fixa och inte som i Sverige där man ibland får vänta i många veckor att få en tid hos just den frisören som man vill ha. Väl där så förberedde jag mig på ett amerikanskt vis och köpte mig en te (borde väl ha varit kaffe men…) på Starbucks och så slog jag mig ner hos min nya frisör som hette Krystina. Jag hade bilder i min telefon på mitt nyklippta hår efter min senaste klippning i Sverige och hon hade några egna små idéer som lät helt okej och så satte hon igång. Det var inte mycket hår som klipptes med sax utan det mesta klipptes med någon rakbladsvariant. Och frisörskorna här är ju inte som de Sverige vilket jag fått berättat för mig sedan innan, de kan verkligen vräka ur sig att man har ett hemskt hår, att färgen är fel eller något annat mindre trevligt som en svensk frisör aldrig skulle få för sig att yttra. Detta för att försöka sälja mer av deras produkter, att man ska gå med på några specialbehandlingar, färgningar osv. Dock är det ju lite jobbigt som svensk och som mig i detta fallet sitta och se på när frisörskan blir nästan löjligt glad när hon upptäcker att jag har några gråa strån som ”bara måste” färgas över. Nej det behöver de inte tänkte jag! Dock får jag säga att resultats blev helt okej, inte så bra som min svenska frisör men det hade jag inte räknat med då jag har hört att frisörerna i USA inte alls har samma höga standard som våra i Sverige. Jag bjuder på några sista bilder ifrån min vistelse och mitt resultat ifrån frissan också, får ju inte vara sämre än barnen 🙂

2 reaktioner på ”Dags att hitta en frisör….

  1. Så fina ni blev :)! Det var ju smart med film och spel så att barnen kan sitta stilla under tiden de blir klippta.

    Gilla

  2. Tack Cia ❤️ Ja en mycket bra ide tyckte jag med. Måste spara mycket tid för frisörerna också. Går ju på halva tiden att klippa ett barn som sitter helt stilla 😊

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s