Nu var det länge sedan…

…..och ni kanske tror att det inte har hänt något alls men så är det ju givetvis inte 😉

Våren har verkligen kommit till oss med en väldig fart. Vissa dagar när solen är framme så är det 25-30 grader i solen och så underbart, sen är det ju Seattle och de flesta dagar så regnar det tyvärr. Men träden blommar i alla möjliga färger och denna veckan har även bladen börjat komma på några av träden så man kan börja ana lite olika gröna skiftningar ute. Så underbart, jag älskar våren och tycker att man blir så glad av färgerna och framförallt av värmen de dagar den infinner sig. Jag blev till och med tvungen att skaffa en gräsklippare en dag, trots att vi inte har någon stor gräsplätt så behöver den ju ändå klippas. Jag hittade en nästan oanvänd på ”Value Village” som är en kedja där man kan skänka begagnade saker som sedan säljs vidare och de som jobbar där är ”socialt utsatta” människor eller vad man ska kalla det. Känns bra att köpa grejor där eftersom det är både för en bra sak för andra plus att man inte behöver betala så mycket för sakerna heller.

Vi åkte över till west Seattle en dag för att besöka Burke museum, vi hade höga förväntningar på både dinosaurieskelett och andra spännande saker. Tyvärr kan vi inte säga att museet levde upp till våra förväntningar men allt kan ju inte vara på topp precis. Här är iallafall några bilder därifrån:

En annan lite rolig sak var att jag beställda svenska barnkläder en dag på nätet ifrån Villervalla och det blev en mycket lönsam affär. Det visade sig att eftersom jag bor i USA så behövde jag inte betala den svenska momsen på kläderna (20%) och dessutom så kostade frakten bara 79 kr! Därmed så blev kläderna billigare här än vad de hade varit om jag bodde i Sverige. Lite lustigt faktiskt 🙂 Jag har märkt att jag och många andra svenskar här blir ju väldigt svenska här så det känns extra roligt att köpa svenska barnkläder och sen var de ju i så fina ”svenska” färger också så Lova och Sam blir så fina nu till sommaren:

image

Och apropå det här med att vara svensk så hade Nordic Heritage Museum i Seattle en ”Pippiday” för ett par veckor sedan. Jag tyckte att det lät roligt så jag och barnen åkte dit. Där blev vi bjudna på ”svenska” pannkakor, de hade folkdansuppvisning och så fick vi alla komma upp och dansa ringdanser (kändes nästan som svensk midsommar). Dagen avslutades med filmvisning och då visade de en Pippifilm dubbad på engelska, barnen tyckte att det var lite konstigt och själv drog jag lite på smilbanden emellanåt, kändes liksom så fel att höra så många klassiska repliker på engelska istället. Museumet i övrigt var ganska roligt för mig som vuxen svensk att titta på, det var mycket om hur det var i norden innan många immigrerade till Amerika och sen också om hur det var för de som kom över till Amerika och den fortsatta historien häröver. Kanske inte så lockande för barnen men det fanns andra saker som lockade denna dagen för dom.

Efter några timmar på museet så var det ganska mycket myror i brallorna på barnen så jag passade på att åka till ett lekparadis för dem. Det heter ”Elevated Sportz” och ligger i Bothell (norra delen av Seattle). Detta var ett perfekt ställe för mig med så stor spridning på åldrarna på barnen. Sam var på ett stort lekland som såg ut ungefär som ett klassiskt svenskt lekland och Lova valde att vara med honom där, de hade jätteroligt tillsammans. Hampus var på ett trampolinställe som hade mängder av studsmattor av olika slag, det var studsmattor för att hoppa vanligt på, studsmattor där man hoppade ner i en grop fylld med skumgummi bollar, studsmattor där de spelade spökboll, studsmattor där de spelade basket. Och så var det lätt för mig att hålla uppsikt på bägge ställena på samma gång vilket underlättar när inte alla barnen är på samma plats. Ett jättestort ställe som passade mina barn utmärkt med tanke på ålder och skilda intressen och jag kan säga att de var rejält trötta efter ett par timmars lek, behöver väl knappast tillägga att de sov gott den natten 🙂

En av veckans höjdpunkter är ju när jag och Sam träffar den svenska lekgruppen varje vecka. Det ger mig en skön pratstund och Sam får leka av sig. Här kommer några bilder när vi var hemma hos mig för några veckor sedan och ifrån förra veckan när vi passade på att träffas utomhus i en lekpark eftersom vädret visade sig ifrån sin bästa sida.

Jag och Hampus var dessutom i Portland denna helgen som var men jag tänkte skriva ett separat inlägg om vår tid där nere en annan dag, just nu rinner tiden ifrån mig och jag måste lägga barnen. Som vanligt är inte Robert hemma men klockan är ju bara 19.00 ännu så jag ska väl inte klaga för mycket, så tidigt är han aldrig hemma. Måste ju tillägga att jag är grymt imponerad av Robert som orkar jobba 70-80 timmars veckor månad ut och månad in samtidigt som han håller ett förvånansvärt bra humör här hemma jämtemot både mig och barnen. Han kämpar verkligen hårt för vårt liv här borta!

Avslutar med några kort ifrån barnens påskpysslande inför den stundande påsken till helgen samt ifrån Sams glädje när han som alla andra amerikaner fick sig en egen basketkorg på baksidan 🙂

4 reaktioner på ”Nu var det länge sedan…

  1. Fantastiskt roligt att läsa din blogg, du skriver så bra och intressant. Här börjar också våren så smått. Jag såg knoppande vitsippor idag.
    //Pappa

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s