Portland

Som jag nämnde i mitt förra inlägg så var jag och Hampus på en liten kort weekend i Portland 19-20 mars. Jag hade fått nys om att inomhus VM i friidrott skulle gå av stapeln i Portland och det ligger ju ”bara” några timmars bilresa ifrån oss och jag ville ju inte gärna missa detta.

Hampus skulle vara med i en tennistävling mycket lägligt just den helgen i Tacoma, vilket ligger strax söder om Seattle. Vi hade tur med lottningen och Hampus fick sina matcher på lördagskvällen vilket gjorde att Robert kunde jobba på dagen och sen komma hem och ta de mindre barnen så att jag och Hampus kunde åka iväg själva. Hampus spelade super bra tennis med stort tålamod och stark kämpaglöd och vann första matchen med 6-1 men fick sedan se sig besegrad i finalen med 5-7. Men han  var riktigt nöjd med sin insats när vi åkte därifrån för att köra vidare söderut och byta delstat ifrån Washington till Oregon.

image

Vi kom fram sent på kvällen till Portland men hittade vårt hotell med bara en felkörning vilket jag tycker var bra gjort. Vi hade dessutom tur för det fanns tydligen bara 2 rum kvar när vi kom till hotellet (vi hade bokat rum innan) och ett av rummen hade ingen TV och kunde vi tänka oss att ta det så fick vi 50 dollar i rabatt. Tja klockan var 23.30 och vi skulle checka ut efter frukosten på morgonen så vad skulle vi med en TV till? Vi tog rabatten och var supernöjda 😉

På söndagen var det sista dagen på VM och tävlingarna drog igång strax innan kl 13 och det var ett ihållande regn utomhus. Vi fördrev tiden med lite shopping innan vi gick till Oregon Convention Center väl där så gick vi runt lite ibland sponsorstälten, köpte en tröja på adidas och fick en inbjudan till shopping i deras personalbutik i Portland. Vi intog våra platser på läktaren i god tid innan första start, vi hade jättebra platser med tanke på att jag inte hade köpt biljetterna förrän några dagar tidigare eftersom jag väntat ut lottningen på Hampus tennistävling. Vi satt precis jäms med höjdhoppsribban, längdhoppsgropen och målgången på 60m om än ganska högt upp på läktaren. Jag hade inte hunnit kolla in startfältet direkt innan men vi hade 2 svenskor med i höjdhoppsfinalen och det fanns gott om blågula supporter på läktaren nedanför oss. Jag spanade snabbt in Stefan Holm på läktaren nedanför, han var tydligen tränare till en av de svenska höjdhopparna. Tyvärr blev det inga svenska medaljer men väldigt gott om amerikanska. Vi fick uppleva 5 VM-guld till USA och jag kan ju säga att vi lämnade arenan lätt lomhörda 😉 Men eftersom Sverige inte fick några medaljer så fick vi glädjas åt vårt tillfälliga hemlands medaljer istället vilket var jätteroligt.

image
Här syns Stefan Holm på nedersta raden i gul tröja.

När tävlingarna var slut så var det dags för oss att återvända hemåt, vi hade ju ändå en 4 timmar lång bilresa ungefär hem. Dock tog vi oss tid för en runda i adidas personalbutik, den låg nästan på vägen för oss och vi fick dessutom 50% rabatt på ordinariepris i hela butiken! Det blev en del shopping till hela familjen gjord där. Dessutom så har ju Oregon ingen skatt på kläder och annat såsom Washington har (10%) vilket gör shoppingen ännu lite bättre där än här 😉

image

Men allt som allt så blev det en lyckad kortweekend och så skönt att dela lite på barnen. Jag och Hampus hade en rolig helg tillsammans och de små barnen hade en skön helg med pappa hemma och Lova hade en klasskompis över på en playdate i några timmar på söndagen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s