Nu är värmen här och vi har testat Tiger Mountain.

Ja förra veckan så fick vi verkligen känna på hur bra vi kommer att få det till sommaren, termometern har visat över 35 grader i solen nästan hela veckan. Barnen har gått i shorts och klänning (med bara ben) till skolan. Tyvärr har vi haft lite sjukstuga också, det började med att Hampus var hemma ett par dagar med feber och därefter var det Sams tur vilket har gjort att jag varit hemma hela veckan i stort sätt. Dock har jag hunnit inviga alla barnen för vårt lokala frozen yoghurt ställe, TCBY, så gott och bara ca:500 m ifrån vårt hus, kan bli farligt det till sommaren! 🙂

image

Vi har också fått se lite av vårt närmaste djurliv och då snackar vi inte om de björnar som finns i skogarna för de har vi ännu inte sett men vi fick besök av en katt en dag på vår baksida. Den var mycket snäll och tillgiven, den till och med kikade en runda inne i huset fast den inte fick det 😉 Och så har det flyttat in en kanin under en av våra stora grannar/enar som vi har på baksidan, den ser vi nästan varje dag numera.

En annan lite spännande sak är att vi under en längre tid har förundrats av alla skärmflygare som cirkulerar ovanför oss. En dag när jag hade hämtat Lova på skolan och vi promenerade hem igenom Central Park i Issaquah Highlands så hade en av alla dessa skärmflygare landat på basebollplanen. Vi stannade och pratade en stund med honom och Lova ställde lite frågor som hon var nyfiken på och under tiden som vi pratar med honom så landade nästa flygare på planen. Senare under veckan har vi sett åtskilliga fler som har landat på planen nedanför vårt hus. Måste ju säga att det ser löjligt enkelt ut men jag har största respekten för hur duktiga de måste vara och vilken otrolig precision som de har när de landar.

I helgen så hade vi grillpremiär eller vi har ju inte hunnit köpa oss en grill ännu men vi blev bjudna hem till Håkan och Karin och där avnjöts en riktigt god grillbuffé. Så härligt och gott  var det och en perfekt avslutning på denna varma vecka.

I söndags sedan så var Robert ledig och vi passade på att köpa oss ett ”Discovery Pass” som ger oss tillåtelse att parkera bilen ute vid alla olika trailers runt om i Washington. Därefter skaffade vi oss en karta över de trails som finns på Tiger Mountain, som är det största av de berg som vi ser ifrån vårt hus. Vi tog bilen till High Point Trailhead (10 min ifrån oss) sedan började vi med ”Swamp trail”, eller ”Monster Swamp trail” som många kallar den. Den var mycket enkel att gå med barnvagnen och Lova älskade sagan om ”the Swamp Monster” som fanns på skyltar längs med trailen.

Därefter gick vi ”Big tree trail” där vi förundrades över dessa otroligt stora träden som har stått där i mer än 200 år och antagligen mer än 400 år också. Denna var också relativt lättframkomlig med barnvagnen och så träffade vi på en ekorre som var väldigt nyfiken på oss. Som närmst var den kanske 2 m ifrån Lova och den pratade hela tiden, en härlig naturupplevelse!

Efter ”Big tree trail” så fortsatte vi på ”Wetlands Trail” där det blev en ganska skumpig resa för Sam och ett rätt rejält arbetspass för Robert som puttade på barnvagnen. Men vi tog en paus vid  ”Round Lake” med lite frukt och vatten. Här stötte vi på det inte lika trevliga djurlivet, nämligen vår första orm! Detta gjorde att vi rundade av pausen lite fortare än vad som var tänkt och fortsatte vår promenad.

Därefter gick vi en liten bit på ”Bus trail” där vi ganska snart förstod varför den hette så, det fanns nämligen en rejält upprostad buss mitt i skogen och man kan ju undra hur den hade tagit sig dit eftersom där inte fanns några vägar men gott om stora träd. Nu blev iallafall resan mycket jämnare för Sam igen.

Vi avslutade vår promenad med en bit av ”Around the lake trail” som går runt ”Tradition Lake” därav namnet. Denna trailen var mycket lätt att ta sig fram på och Sam fick en väldigt jämn och fin avslutning på promenaden även om han faktiskt hade tröttnat på vagnen vid det här laget och gick större delen av denna biten själv istället.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s