Orlando

Tiden går och alldeles för fort, jag hinner inte med att uppdatera bloggen i den takt jag skulle vilja. Men nu tänkte jag försöka skriva ner några rader om vår resa på spring break till Orlando, Florida. Det blir nog mer bilder än text denna gången, men ibland säger en bild mer än tusen ord brukar man ju säga 😉

Vi kom fram sent på lördagskvällen till Orlando och vårt hotell, Sheraton Vistana Resort, efter två flygresor (Seattle-Denver, Denver-Orlando) och en kortare bilresa från flygplatsen till hotellet. Vi hade bokat en 2-rums villa som det heter och fick ett super stort och fint hotellrum med 2 separata sovrum med tillhörande toalett, dusch och badkar till varje sovrum, fullt utrustat kök med kyl, frys, spis, ugn, diskmaskin ja allt! Det fanns till och med tvättmaskin och torktumlare på hotellrummet. Hotellområdet var så stort så man fick ta bilen från den ena änden till den andra och det fanns gott om pooler, lekplatser, grillhörnor osv runt om hela hotellområdet. Vi sov ju mestadels bara där men tog oss en vilodag och njöt av vad hotellet hade att erbjuda.

image
Utsikten ifrån vår balkong

Eftersom vi kom fram sent på kvällen på lördagen så tog vi sovmorgon på söndagen och startade upp dagen lite sent. Den första parken som vi åkte till var Disneys Animal Kingdom, här åkte vi på en safaritur och fick se ”the Big Five”, de stora barnen introducerades rejält i de amerikanska berg- och dalbanorna genom att åka ”Expedition Everest – Legend of the forbidden mountain”. Robert sa efteråt att det var den fräckaste berg-och dalbanan han hade åkt (vilket kom att toppas x flera under veckans gång), den gick både framåt och bakåt, uppåt och neråt och i en svindlande fart. Jag och Sam höll oss till de lite lugnare karusellerna såsom ”Flygande dumbo” och så passade vi på att hälsa på Kalle Anka också.

image

Senare på kvällen så åkte vi vidare till nästa park, Disneys Magical Kingdom. Här åktes det mer karuseller och så njöt vi av en sensationell parad och en helt underbar ljusshow med bilder mot Cinderella Castle och pampig musik som avslutades med ett vidunderligt fyrverkeri som varade hur länge som helst kändes det som men gissar på ca:45 min!

Dag nr 2 återvände vi till Magic Kingdom för att åka mer karuseller och njuta av den underbara miljön.

Efter ett antal timmar på nöjesfältet så åkte vi vidare till Disneys Typhon Lagoon som är ett badland med gott om vattenrutschbanor både sådana man åker i ringar i och sådana som man åker själv i. Dessutom hade de en stor pool där det kom en gigantisk supervåg (läs tsunami) typ var 5 minut, första gången jag var med i den trodde jag allvarligt att jag aldrig skulle nå upp till ytan igen men barnen älskade den och då fick man ju bita ihop och halvt om halvt dränkas var 5 minut 🙂 Det var iallafall skönt med ett brake ifrån nöjesfälten i några timmar med lite sol och mycket bad.

image

Dag 3 så åkte vi till Disneys Hollywood studios, vilket var ett lite lugnare nöjesfält med inte lika många stora berg och dalbanor men gott om häftiga upplevelser och fräcka 3D och 4D movies och så hade de ett spökhus med fritt fall. Hampus och Sam byggde sig sina egna lasersvärd som de fäktades med mot både varandra och mot de Stormtruppers som patrullerade gatorna. Och även denna kväll avslutade vi med att njuta av ett mäktigt fyrverkeri till musiken ifrån StarWars.

image

Dag 4 hade vi då den sista av Disneys parker kvar att utforska och den heter då Epcot. Här fick vi en jorden runt vandring med besök i Norge, London, Paris, Venedig, Marocko, Japan, America, Tyskland, Kina och Mexico. Här fick barnen också hälsa och krama på en hel hög med olika Disney figurer. Tyvärr avbröts kvällen av ett rejält skyfall så vi fick återvända till hotellet utan att få uppleva deras kvällsshow, men vi behövde också få sova och hämta lite mer krafter inför de kommande dagarna.

Dag 5 bytte vi park till Universal och vi började med Island of Adventure. Här fanns det gott om karuseller för både stora och små. Tidvis kändes det som att gå runt i en serietidning. Dr Seuss värld var väldigt uppskattat av våra två minsta barn och det var ju extra roligt eftersom Lova har haft Dr Seuss veckor på skolan där de har fått läsa många av hans böcker och lärt sig mycket om honom. Här fick även Lova äntligen köpa sig sin Harry Potter trollstav, den hade hon längtat efter sedan vi kom till Orlando. Hon lärde sig också att trolla med den runt om i Harry Potter landet där hon fick måttband till att röra sig, vatten till att spruta och en massa annat spännande.

image

Dag 6 var ingen vanlig dag för det var Lovas födelsedag! Hon ville fira den på ett badland men tyvärr var vädret inte med oss ordentligt så vi återvände istället till Universal studios bägge parker och åkte Harry Potter tåget däremellan vilket alla barnen och vi vuxna verkligen älskade. Men på morgonen så firades givetvis Lova med sång och presenter, hon sa senare att detta var hennes bästa födelsedag någonsin 🙂

Dag 7 tog vi en efterlängtad vilodag på hotellet med bad i poolen, minigolf och gott om vila.

Dag 8 och sista dagen så gjorde vi ett sista ryck och återvände till Universal studios för att åka ännu lite fler karuseller och Robert och Hampus åkte veckans absolut bästa berg och dalbana enligt dom.

image

IMG_0386
Robert och Hampus favorit berg och dalbana denna veckan

Senare på kvällen gick flyget hem och vi låste upp dörren till vårt hus kl 2 på natten, trötta och nöjda efter 1 vecka av väldigt mycket skratt och många minnesvärda och roliga stunder tillsammans. Vi förlängde barnens spring break med en dag som de fick vila upp sig på eftersom vi hade rest halva natten och det tackade de inte nej till 🙂

En reaktion på ”Orlando

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s