Woodland Park Zoo och Seattle Childrens Museum

Nu duggar blogginläggen tätt men Robert är i Atlanta med jobbet denna veckan därmed är det lite ensamt på kvällarna och då tänkte jag komma ifatt lite med bloggen 🙂

Denna gången tänkte jag skriva ihop några rader om två av våra favorit sevärdheter som vi har tittat in på under den senaste tiden.

En dag när vädret inte är på topp och barnen har mycket spring i benen så är ett besök på Seattle Childrens museum att rekommendera. Det ligger i Seattle Center tillsammans med bland annat Space Needle. Det är ett museum som gjort för barn, där de får leka, utforska, springa, busa och bara får vara barn. Både Sam och Lova roade sig bra där ett antal timmar och de hade gärna  fortsatt, Hampus däremot tyckte att han var lite för stor för detta så han hängde mest med sin telefon och tittade på som en typisk tonåring 🙂

Men Lova och Sam byggde torn med mjukare byggklossar, de byggde hus med stora teknik mechano bitar, de handlade i affären, lagade mat i snabbköket, klädde ut sig, utforskade jordens dragningskraft och samarbetsförmågan med olika bollbanor. Ja det fanns gott om saker att leka med för barn i deras storlek tyckte jag, det fanns också en scen med scenkläder och ridåer som barnen kunde improvisera en egen teater. Här bjuds det på några bilder min vana trogen:

En annan sak som vi gjorde en dag när vädret visade sig på sin bästa sida var att åka till Woodland Park Zoo. Denna gången hade vi bestämt träff med Hansel och Jun som vi träffade första gången vi var och åkte skidor i Snoqualmie och denna gången var Hansels fru Lydia och Juns lillebror Mischa också med. Vi hade en mycket trevlig dag tillsammans och tittade på alla möjliga exotiska djur såsom giraffer, lejon, pingviner, lemurer, flodhästar, geparder, grodor, ormar och så mycket mer. Parken har gott om lekplatser längs med vägen och barnen gillade att få springa runt och utforska dom alla! Det fanns även lekparker inomhus om vädret inte är så bra så kan barnen alltid springa av sig lite energi ändå. Djurens hägn kanske inte var lika stora som vi är vana vid ifrån Sveriges djurparker (såsom Kolmården och Skånes djurpark) men hägnen var verkligen fint uppbyggda med kuperad terräng, mycket grönt, gott om vattenfall osv. Det var också väldigt grönt och frodigt längs med gångstråken mellan hägnen så vi var väldigt imponerade och kommer med all säkerhet att återvända hit många gånger om. Dessutom så fanns en gammaldags ponnykarusell som de små barnen åkte ett varv på i slutet, man kunde ju tro att de hade fått nog efter 7 dagars åkande i Florida ett par veckor tidigare men så var inte fallet, de kastade sig iväg när de fick syn på karusellen, aldrig nöjda 😉 Givetvis så kommer det några bilder även härifrån att titta på:

image

image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s