Belöning

Idag måste jag skriva några rader om hur bra skolsystemet är här i Issaquah!

Igår satt jag och framför allt Robert och kämpade med Hampus läxa, han skulle ha matteprov idag och nivån på mattematiken här i åttonde klass känns något högre här än vad jag kommer ihåg att jag lärde mig i åttonde klass på Norrevångsskolan i Mörrum i Sverige. Just nu är det ganska avancerade ekvationer som ska läras in och även om jag hade MVG i MaD på gymnasiet så är den kunskapen för länge sedan borta tyvärr så här sliter vi vårt hår när vi ska försöka hjälpa till. Lägg sen till att alla matte termer är på engelska så är jag helt ute ur leken så att säga men Robert kämpade tappert igår.

img_4142
Det var ibland annat detta som de arbetade på igår.

Medan de kämpade på med matten så gick jag och hämtade posten och snacka om att jag fick en positiv överraskning! I posten ligger ett vykort till Hampus ifrån hans mattelärare Mr Nichols med texten:

”Hampus, I am impressed with how you have been able to succeed in math so well while learning English at the same time. You make others laugh and you are able to help teach your peers. You are an amazing addition to our class community. Mr Nichols”

När jag kom upp för att ge vykortet till Hampus, som var ganska knäckt av läxläsningens vid det här laget, så kan ni ju tänka er hur glad han blev av att få det och vilken effekt det vykortet hade på hans självkänsla och självförtroende. Vykortet kunde inte ha kommit vid ett bättre läge skulle jag säga! 🙂

Idag kommer sen Hampus hem ifrån skolan och berättade att hans fröken i Language Art, Mrs Campbell hade skickat honom till skolexpeditionen (the office) med en lapp idag. Han trodde att han hade gjort något fel och gick med nervösa steg till expeditionen bara för att få beröm för att han är ”thoughtful and kind to students”. Detta skriver de då upp på expeditionen och så berömmer personalen där honom extra mycket. Snacka om självförtroende höjande! Och då ska väl tilläggas att Hampus kanske inte var den elev i Sverige som fick så värst mycket beröm för att vara duktig i skolan o.s.v.

img_4138
Dessa fina lappar hänger numera på vårt kylskåp!

På Lovas skola har jag ju tidigare berättat om hur de belönas med ”Grizzly Growls”, vilket är pengar som de byter in mot olika belöningar. Igår fick jag ett mail ifrån Lovas fröken, Mrs Houghton, där hon skrev att klassen hade nåt sitt mål och samlat ihop 75 st Grizzly Growls och därmed hade de fått snurra prishjulet. Denna gången hade hjulet stannat på ”Mystery Reader”, vilket då innebär att varje dag nästa vecka så kommer en av klassens föräldrar att läsa en saga för klassen och hon sökte nu volontärer till att vara sagoberättare . Vem som skulle komma och läsa var en överraskning för barnen, jag kan tänka mig hur spännande de tycker att detta är! 🙂

 

Detta är några exempel på hur eleverna får belöningar i skolan här och jag är så stolt och glad över att mina barn får vara med om detta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s