Hästläger

Så kom äntligen den veckan veckan som Lova så länge längtat efter,ridlägerveckan, hon fick i födelsedagspresent när hon fyllde 9 år 4 dagars ridläger utav oss. Nu var äntligen tiden inne, i tisdags den 4 Juli så åkte en mycket förväntansfull tjej ut till Deerfield farm som ligger 20 minuter utanför Issaquah. Jag kan med all säkerhet säga att hon var inte tyst många sekunder i bilen utan hon bubblade av nervositet och när vi körde in på gården kunde hon inte längre sitta stilla i bilen utan hon bara satt och hoppade, som hon har längtat och tjatat på att få rida sen vi kom hit!

4 dagar har jag kört en mycket glad Lova ut till farmen varje morgon och en minst lika glad Lova har motvilligt följt med hem på eftermiddagarna. Hon har varit där mellan klockan 9 till 3 varje dag och hon har fått rida två pass varje dag, hon har fått lära sig att borsta hästarna, tvätta hästarna, hur man sadlar hästarna, lära sig om de olika kroppsdelarna på hästarna, rengöra boxarna och mycket mera. Hon har delat denna upplevelse med 8 andra lika glada tjejer och killar i 9 till 12 års åldern och sista dagen så toppade de allt med att avsluta det hela med en riduppvisning för släkt och vänner som ville komma och titta. För Lovas del var detta extra speciellt för denna gången var hon den som för en gångs skull hade störst fanclub på plats, för bara dagen innan hade hennes farmor och hennes största kusin flugit hit ifrån Sverige och de satt på första parkett tillsammans med mig och sina syskon för att heja och titta på Lova!

Hon var först ut på uppvisningen och visade inga tecken på nervositet utan hoppade upp på Ray den stora hästen för här rider de inte på några ponny hästar utan det är stora ”vuxenhästar” som Lova kallar dom 😉 Hon har ju också här fått lära sig att rida western ridning istället för den engelska ridning som hon har ridit i Sverige. Mycket nytt men givetvis har hon sugit åt sig allt detta som en svamp och lärt sig super snabbt, titta och se:

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s