Preschool start

Då var den här, Sams första dag på preschool eller dagis. Den kom den gick och den försvann så fort 🙂

Han fick plats på vårt förstahandsval Bright Horizon här uppe i Issaquah Highlands där vi bor, dock var hans åldersgrupp full så han får gå med de som är lite större. Rent storleksmässigt gör det nog inte så mycket eftersom de har brytpunkten på gruppen den 31 augusti och Sam fyller år den 8 september men det som gör mig lite mer orolig är väl kanske att de andra barnen har gått ett tag på preschool och har lärt sig en del akademiska kunskaper som jag kanske inte har arbetat med Sam under vår tid tillsammans på hemmaplan men han får väl arbeta ikapp 🙂 Lite spännande var det väl när fröken hans gav honom en penna på inskrivningen och bad honom skriva sitt namn och han bara tittade på henne som ett stort frågetecken samtidigt som hon berättade för mig och Robert att de mestadels arbetar med stora bokstäver just nu. Hmmm tänkte jag, vi har inte arbetat med några bokstäver alls hemma, han har ju liksom inte fyllt 4 år ännu!

Imorgon bär det iallafall iväg på hans första fieldtripp, då ska han åka skolbuss till Museum of flight, spännande! Tror nog att jag och Lova också tar bilen ner och tittar lite på hur det går, svårt att hålla sig borta 😉

Sen måste jag ju bara nämna några rader om det här med säkerheten, under inskrivningen berättade de för oss att de har brandövningar 1 ggr/månad med barnen och varje kvartal har de både jordbävningsövning och katastrofövningar. Om de skulle behöva evakuera barnen ut ifrån byggnaden så har vi ett särskild telefonnummer som vi kan ringa för att få reda på var de befinner sig,  de har också mat och vatten med sig vid en sådan evakuering för att kunna överleva i 3 dygn! Jaha ja tänkte jag, undras om det ens finns i tanken att man skulle ha en sådan evakueringsplan i Sverige? Som mest har man väl hört talas om en uppsamlingsplats på fotbollsplanen liksom 🙂

Och så har vi en egen personlig dörrkod för att ta oss in i byggnaden, vi checkar in Sam i datorsystemet när han kommer till dagis och checkar ut honom ur datorsystemet när vi går hem med honom. Vi har en app på telefonen där fröken varje dag skriver om vad de har gjort under dagen och laddar upp en drös med bilder om vad som har hänt, snacka om att ha full koll på hans dagar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s