Paketmysteriet

Här skickas det paket kors och tvärs, om man inte vill så skulle man nog aldrig behöva besöka en affär utan allt kan beställas på nätet och få levererat till dörren. Nästan allt beställs på Amazon, jag fattade inte alls varför alla tjatade om detta Amazon när jag flyttade hit men ok, jag ger mig, det finns typ inget som inte går att få tag på där och så får du det levererat oftast fraktfritt till din ytterdörr på en dag eller två, har du beställt något riktigt ovanligt så kan du behöva vänta längre, ja ja ni fattar vad jag menar.

Vad som är konstigt är att alla paket bara ligger utanför ytterdörren, så även om jag är hemma på dagen så ringer de inte på dörrklockan eller så utan de lägger bara paketet utanför dörren och kör vidare så de dagar jag vet att jag ska få ett paket levererat så får jag gå och titta utanför dörren hela tiden om det blivit levererat för stöldrisken kan vara ganska stor tyvärr även om vi inte har råkat ut för någon stöld än så hör och läser man om det för jämnan. Många har rörelsekameror som övervakar ytterdörrarna just bara för alla paketstölder till och med! Och så förstår man ju varför husen är byggda som de är med tak över alla ytterdörrar eller små verandor vid entréerna liksom, mycket praktiskt så att paketen inte blir förstörda om det regnar/snöar osv.

Iallafall så kom vi hem i lördags eftermiddag och möttes av en lapp instucken i dörren. Paketkillen hade varit hos oss och försökt leverera ett paket som krävde underskrift och vi var inte hemma så då får vi göra oss besväret och åka till postkontoret och hämta ut paketet. Jaha tänkte jag vad har vi nu beställt som kräver underskrift?! Det är oftast väldigt dyra saker såsom datorer/mobiltelefoner eller värdepapper såsom pass/körkort som kräver underskrift resten dumpas utanför dörren, till och med medicinen som skrivs ut på recept lämnas bara utanför dörren liksom. Jag frågade Robert om han hade beställt något men det hade han inte gjort och jag kunde inte komma på något jag hade beställt heller och definitivt inget som skulle kräva en underskrift. Vi började granska lappen noggrannare och hittade ett trackingnummer som kunde leda oss tillbaka till Sverige men där tog spåren slut…..

Det blev en lång helg med många funderingar, vem hade skickat ett paket ifrån Sverige till oss? Och vad innehöll paketet? Givetvis var ju postkontoret stängt på söndagen så vi fick vänta tills på måndagen men då hämtades paketet ut. Det var ifrån Björn Ljungkvist! Vår underbara fina grannfamilj i Sverige!!!! Vi väntade tills på kvällen när hela familjen var samlad och öppnade paketet, det kändes mer spännande än på julafton tyckte jag…….

Barnen hoppade av förväntan och ingen blev besviken! Paketet innehöll allt en expat kan önska sig: massvis med olika tidningar hemifrån både veckotidningar och den lokala morgontidningen, godis i mängder, räkost, makrill i tomatsås, små leksaker till barnen men det som berörde allra mest var breven ifrån deras barn. Då kunde inte jag hålla tillbaka tårarna och jag kände hur oerhört mycket jag saknade våra fina grannar, deras underbara barn, jag saknar mitt gamla liv med mina gamla vänner och min gamla omgivning och jag saknar Sverige.

Detta var nog den mest omtänksamma present som jag/vi någonsin har fått, ifrån botten av våra hjärtan STORT tack hela familjen Ljungkvist/Haag för denna otroligt fina och omtänksamma present som vi kommer njuta av lääääänge.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s