Swimmer of the month

Jag har ju varit inne på det här innan att amerikanarna är bra på att berömma barnen och lyfta upp dom när de gör saker som är bra. De är inte heller så rädda för att särbehandla någon och inte det är inte så viktigt att alla behandlas likadant, vilket vi i som svenskar har ganska djupt rotat i oss. Men jag ser många fördelar med amerikanarnas sätt att vara och deras sätt att lyfta fram enskilda individer både i skolans värld och i idrottens värld.

Nu senast så var det Lova som blev framhävd och det var simklubben och framför allt hennes tränare som lyfte upp henne till skyarna. För ett par månader sedan så började simklubben med en ny grej som heter, ”swimmer of the month”, det innebär att varje månad så väljs en atlet ut i varje träningsgrupp till att bli ”swimmer of the month”. Kriterierna för att bli utvald är att ha hög närvaro på träningarna, komma i tid, visa bra arbetsmoral, vara en bra förebild och en bra lagkamrat. Den atlet som blir utvald får en särskild badmössa som den ska bära med stolthet den månaden på alla träningar och tävlingar. Alla atleter som blivit valda till ”swimmer of the month” under säsongen kommer också få vara med i en särskild utlottning om ett särskild pris under deras ”end of the year party”.

Lova har haft siktet inställt på att bli ”swimmer of the month” sedan de införde det och denna månaden så var det hon som blev vald! Hon var väldigt stolt, glad och lycklig när hon blev uppropad för att hämta sin badmössa 🙂

3 reaktioner på ”Swimmer of the month

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s